Hlavní obsah
Nově na Seznam Médiu

Na Ukrajinu půjdou další peníze. Bojují totiž i za nás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bára Divá

Podporovat Ukrajinu je jediný rozumný krok. V Česku se ale závidí i peníze, které se pošlou na pomoc zemi zmítané válkou.

Článek

Česká vláda schválila další finanční pomoc na Ukrajinu. Je to odvážný, ale nezbytný krok. Dá se ale předpokládat, že za svůj čin solidarity a rozumu současná vláda těžce zaplatí.

Ukrajina je tabu

V poslední době jsou Ukrajina a Ukrajinci třaskavé téma. Množí se zkreslené informace o tom, jak si u nás žijí na účet nás všech. Málokdo si uvědomuje realitu a to, že většina Ukrajinců a Ukrajinek u nás pracuje na mizerně placených pozicích, na kterých nikdo jiný pracovat nechtěl.

Bez podpory Ukrajina prohraje

Kdykoliv se na Ukrajinu pošlou nějaké peníze, Češi se mohou zbláznit. Cítí se okrádáni a mají pocit, jako by jim ty peníze někdo tahal z peněženek. Situace je však podle mě naprosto jasná. Pokud v tom Ukrajinu necháme a ona prohraje a Putin se rozhodne zabírat další země, dřív nebo později se dostane na řadu i Česko. A pokud jsme Ukrajinu nepodporovali, proč by měl potom někdo podporovat nás?

Boj za svobodu a demokracii

V podstatě je to boj mezi demokracií a uzurpátorem. Jasně, nebudeme se tvářit, že krajina je křišťálově čistá studánka. To ani náhodou. Strávila jsem tam dost času a pořád jsou tam tak 30 let pozadu, včetně nastavení systému apod. Jenže to není o tom hodnotit, jak jim to na Ukrajině fungovalo nebo nefungovalo. Je to o tom zastavit uzurpurátora, který neohrožuje jen bezpečnost Ukrajiny, ale v podstatě celé Evropy a možná i světa. Takže až zase budete nadávat na Ukrajinské vyžírky, zkuste se na to podívat v kontextu a důkladně se nad svým postojem zamyslete.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz