Hlavní obsah
Finance

Žili na hranici chudoby a dnes mají 300 000 Kč měsíčně, oblíbený příběh spamerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Anastasiya Gepp / Pexels

Štěstí není otázka peněz.

Jedním rozhodnutím začít z nuly vydělávat statisíce měsíčně? To není možné. Pokud věříte, že bez práce jsou koláče, jste na na nejlepší cestě „nalítnout“ na nějaký spam a přijít i o to málo, co máte.

Článek

Každou chvíli na mě na sociálních sítích vyskočí nějaký fantastický příběh o lidech, kteří byli finančně na nule, ale tím, že udělali nějaké „velechytré“ finanční rozhodnutí, nebo si koupili nějaký super úžasný produkt, který jim změnil život, najednou vydělávají statisíce měsíčně, jezdí si na luxusní dovolené, v drahých autech a staví jeden dům za druhým. Všechno je to jenom snůška keců.

Spamy jsou všudypřítomné

Spamy na nás v současnosti útočí dnes a denně. Pokud se na nějaký podobný příběh necháte nachytat s tím, že si změníte život a začnete vydělávat statisíce, tak jste úplně vedle. Jediné, co se možná změní, bude zůstatek na vašem bankovním účtu, protože kliknutím na spamové odkazy riskujete odcizení svých citlivých údajů. Třeba těch, kterými se přihlašujete do svých účtů.

Nejdřív mysli a pak klikej

Mezi aktuálně nejčastější typy spamů jsou ty od facebooku. Přijde vám rádoby oficiálně vypadající zpráva do messengeru, že váš účet nebo stránka porušuje pravidla a bude muset být zrušen. To samozřejmě nechcete, a tak máte radost, že je ve zprávě odkaz, na kterém můžete podat odvolání. Chyba, právě jste se nachytali! Další hodně populární, na který jsem jednou málem sama skočila, je zpráva od doručovací služby, že s vaším balíčkem je nějaký problém a je potřeba uhradit nějaký poplatek za dopravu. Často není vysoký, může to být třeba jen 19 Kč. Když zrovna balíček očekáváte, pomyslíte si něco o matlech, kteří mají ve všem bordel a jen zdržují a jste připraveni zaplatit. Další chyba! Pokud to uděláte, přijdete o podstatně víc než jen 19 Kč, přijdete o platební údaje k vaší kartě a tím i o vše, co na ní bylo. Než kliknete na odkaz, vždy si 10× zkontrolujte url adresu a NIKDY nikam nevyplňujte své citlivé údaje. Za chyby se totiž platí a za tyto opravdu dost draze.

K penězům se kouzlem nedostanete

Pohádkové zbohatnutí láká každého. Kdo by nechtěl, aby mu každý měsíc bez námahy přistávaly na účtu statisíce. Jenže takhle to v životě nefunguje. Pokud chcete peníze bez námahy, tak tomu se říká pasivní příjem. To není nic nereálného a ve skutečnosti jej ve větší či menší míře má každý z nás. Jsou to třeba úroky z peněz, které máte na spořícím účtě. Než se ale těch pár drobných promění v rentu ze kterou vyžijete, musíte nejdřív peníze vydělat, moudře je investovat a ze zisků z investic se pak dočkáte zasloužené renty. A k tomu vede dlouhá cesta.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz