Hlavní obsah
Cestování

Češi na dovolené dělají ostudu: Naberou si haldu jídla a pak to vyhazují. Dostali náramky a je konec

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Betynka vlastní foto

Letos jsem se jako každoročně vydala s rodinou na dlouho očekávanou dovolenou za teplem k moři. Vybrali jsme si naši oblíbenou destinaci v hotelu s občerstvením all-inclusive. Jaké překvapení nás čekalo, si přečtěte.

Článek

Navštívili jsme jedno malebné přímořské městečko, kde se hotely těšily na každoroční příliv turistů. Mezi nimi byli i Češi, ale také naše rodina, kteří jsme si také oblíbili all-inclusive dovolené. Tyto dovolené nabízely neomezené množství jídla a pití, což bylo pro mnohé z nás splněným snem. Ale jak se ukázalo, pro hotely to byla spíše noční můra.

Češi na dovolené dělají ostudu

Když se v létě městečko zaplnilo turisty, začaly hotely zaznamenávat stále větší problémy. Čeští turisté, známí svou láskou k dobrému jídlu a pití, začali konzumovat neuvěřitelné množství pokrmů a nápojů. Bufety byly neustále prázdné, a personál měl plné ruce práce s doplňováním zásob. Hotely se ocitly na pokraji svých možností.
Manažeři hotelů se sešli na krizové schůzce, aby našli řešení. Po dlouhých debatách a analýzách se společně rozhodli zavést několik opatření. Prvním krokem bylo omezení počtu jídel a nápojů, které si mohli hosté vzít najednou. Doufali, že tímto způsobem sníží plýtvání a zároveň udrží kvalitu služeb na vysoké úrovni i během dne.

Naberou si haldu jídla a pak to vyhazují

Ale to nebylo vše. Některé hotely se rozhodly jít ještě dál a zavedly systém, kdy hosté museli zaplatit za nadměrnou konzumaci. Tento krok měl motivovat turisty k tomu, aby si brali jen tolik, kolik skutečně snědí a vypijí. A aby to všechno fungovalo, začaly hotely využívat moderní technologie. Chytré náramky, které jsme dostávali při příjezdu, sledovaly naši spotřebu jídla a pití. Každý host měl svůj osobní limit, a když ho překročil, byl o tom informován. Tento systém se ukázal jako velmi účinný. Hosté si začali více vážit toho, co mají, a plýtvání se výrazně snížilo. Jídla a pití bylo stále dostatek po celý den.

Foto: Betynka vlastní foto

Dostali náramky a je konec

Reakce turistů byly různé. Někteří pochopili, že tato opatření jsou nezbytná pro udržení kvality služeb a snížení plýtvání. Jiní se však cítili omezeni a stěžovali si na ztrátu svobody, kterou jim all-inclusive dovolená měla přinést. Přesto se většina z nich nakonec přizpůsobila a naučila se užívat si dovolenou i s novými pravidly. A tak se hotely v malebném přímořském městečku naučily, jak zvládat náročné české turisty. Díky chytrým náramkům a novým opatřením se jim podařilo udržet kvalitu služeb na vysoké úrovni a zároveň snížit plýtvání. Čeští turisté si nakonec uvědomili, že střídmost může přispět k lepšímu zážitku pro všechny zúčastněné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz