Hlavní obsah
Cestování

České moře je ráj západních Čech: Přírodní koupaliště nabízí křišťálově modrou vodu a písečné pláže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Na sokolovsku se nachází jedinečný klenot, přírodní koupaliště Michal. Neobvyklé místo přitahuje svou unikátností a nachází se v bývalém dole, kde se nyní rozprostírá modré jezero s křišťálově čistou vodou, které má důstojný přídomek České moře.

Článek

Půvab tohoto místa spočívá v křišťálově čisté vodě

Historie přírodního koupaliště Michal sahá až do 19. století, kdy zde začala aktivní těžba uhlí. Po mnoha desetiletích intenzivního dolování, byly uhelné doly zavřeny a postupně se začaly proměňovat na rekreační areály a přírodní rezervace. Koupaliště Michal je jedním z nejzdařilejších příkladů takové proměny. Půvab tohoto místa spočívá v jedinečné kombinaci průzračné modré vody a impozantních stěn hnědouhelného dolu. Křišťálově čistá voda se zde nachází díky propustnosti podloží, které umožňuje přirozené čištění. Návštěvníci si tak mohou užít koupání v pramenitě čisté vodě, která během letních měsíců dosahuje teploty kolem 24°C. Přírodní koupaliště Michal patří mezi nejčistší vodní nádrže v celé České republice a s 500 metrů dlouhou písčitou pláží si právem vysloužilo přezdívku České moře.

Najdete tu plno atrakcí

Přírodní koupaliště je moderní vodní areál s mnoha atrakcemi, které nabízí nejen osvěžující koupání, ale také další aktivity. Návštěvníci mohou využít půjčovnu šlapadel, loděk anebo si vychutnat klidné plavby po jezeře. Pro milovníky adrenalinu je zde připravená skokanská stěna, kterou si mohou odvážlivci vyzkoušet.

Jednou z největších atrakcí tohoto koupaliště je obří tobogán s trojskluzavkou o délce 190 metrů. Je nejdelším venkovním tobogánem ve střední Evropě, který vám zaručí opravdový adrenalinový zážitek. Další zajímavostí je skvělá restaurace, která nabízí lahodná jídla a nápoje s úchvatným výhledem na jezero a okolní krajinu. Zde si návštěvníci mohou odpočinout a načerpat energii po dni stráveném u vody.

Ráj v České republice

Přírodní koupaliště Michal je rovněž ideálním místem pro rodinné výlety, romantické chvíle ve dvou, nebo pro odreagování a relaxaci. Získalo si srdce mnoha návštěvníků, kteří se sem pravidelně vrací, aby si užili nezapomenutelné chvíle v této oáze klidu a krásy uprostřed bývalého dolu. Pokud hledáte unikátní místo pro odpočinek a koupání, navštivte přírodní koupaliště Michal a nechte se okouzlit krásou tohoto Českého moře s křišťálovou vodou. Areál je skutečným rájem pro všechny, kdo hledají příjemné místo pro letní zábavu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz