Hlavní obsah
Cestování

Slovenské Tahiti: Slunečné jezero v Senci nabízí čirou vodu, písečné pláže a výlety po okolí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Ilustrační foto

Sluneční jezera jsou známá jako Slovenské Tahiti. Jedná se o oblíbenou destinaci nedaleko Bratislavy. Toto místo vzniklo zatopením lomu a nabízí návštěvníkům mnoho aktivit. Lidé si zde připadají skutečně jako u moře.

Článek

Sluneční jezera neboli Senecká jezera jsou názvem turistické lokality ve městě Senec. Mají bohatou historii, která sahá až do roku 1845, kdy zde začalo bagrování štěrku pro výstavbu železnice Bratislava-Galanta. Původně zde bylo pět samostatných jezer, která byla postupně propojena v jedno velké jezero. V důsledku toho vzniklo jezero o rozloze 80 hektarů a hloubce 12 metrů. Od roku 1919 je místo oficiálně otevřeno pro veřejnost a získalo přezdívku Slovenské Tahiti. I přesto ho místní obyvatelé stále označují jako Bagr. V roce 1960 obdržel areál nový název Sluneční jezera.

Písečné pláže, hry a kempování na jednom místě

Dnes jsou Sluneční jezera rozděleny na severní a jižní část, přičemž každá z nich nabízí různé možnosti pro návštěvníky. Severní část je ideální pro rodiny s dětmi, a to díky písčitým plážím, dětským hřištím a aquaparku s celoročním provozem. Jižní část nabízí kempování v přírodě. Voda v jezerech je čistá a během letních měsíců dosahuje teploty kolem 25 °C, což je ideální pro koupání. Kromě toho jsou zde k dispozici různé sportovní aktivity, jako je tenis, squash, bowling a vodní sporty, což činí ze Slunečních jezer ideální místo pro aktivní dovolenou.

Návštěvníci mají na výběr z různých možností ubytování, a to od hotelů a penzionů až po chatky a turistické ubytovny. Stravování je zajištěno v široké škále zařízení, od malých bufetů po vyhlášené restaurace. Kromě přírodních krás a sportovních aktivit hostí Sluneční jezera různé kulturní a společenské akce, včetně koncertů a festivalů. Sluneční jezera v Senci jsou tak ideálním místem pro ty, kteří hledají kombinaci relaxace, zábavy a kulturních zážitků. Celodenní vstupné je navíc přijatelné.

Podnikněte výlety do okolí a užívejte si krásy přírody

Nemusíte trávit svou dovolenou jen v Senci nebo se neustále koupat a relaxovat u vody. Můžete si půjčit kola a vydat se na cyklistické trasy po okolí, které jsou vhodné i pro rodiny s dětmi. Zvolit si můžete trasu podle svých schopností a možností. Senec se navíc nachází jen 15 km od Malých Karpat, což je ideálním místem pro milovníky pěší turistiky. Prozkoumejte přírodní krásy nebo se vydejte za kulturními zážitky, jako je Oáza sibiřských tygrů v Kostolné nad Dunajem, kde je možné vidět osmnáct usurijských tygrů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz