Hlavní obsah
Umění a zábava

Začíná StarDance a my zase budeme poslouchat nevhodné a někdy i urážející narážky Marka Ebena

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: che, Wikipedia Commons, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5

Marek Eben

StarDance patří k tomu nejlepšímu, co Česká televize pravidelně nabízí. Žádný ročník se ale neobejde bez mnoha protichůdných názorů na moderátorský přístup Marka Ebena. Moderuje totiž soutěž již od jejího prvního ročníku.

Článek

Marek Eben je stálicí České televize a moderování StarDance k němu už prostě patří. Ve dvojici s Terezou Kostkovou se skvěle doplňují a vzniká tak jedna z nejsledovanější televizních událostí roku. Sledovanost každé epizody pořadu sahá až ke hranici jednoho a půl milionu diváků, a to je v dnešní internetové době a době nepřeberného množství televizních stanic nejrůznějších žánrů mnohdy s možností zpětného přehrávání neobvykle vysoké číslo.

Moderátor Marek Eben je všeobecně považován za jednoho z nejlepších českých moderátorů, avšak jeho přístup k samotné soutěži rozděluje Česko na dva zcela protichůdné tábory. Jedni ho prostě milují a nedokáží si bez něj soutěž představit, u těch druhých ale vzbuzuje převážně negativní emoce. Často se totiž uchyluje k narážkám a vtipům, které jsou pod jeho úroveň i pod úroveň veřejnoprávní televize.

Mohou za to vtipy, kterými napjatý večer odlehčuje

Marek Eben si ve vstupech mezi jednotlivými vystoupeními a zejména před představením dalšího soutěžního páru neodpustí drobné vtípky. Ty ale někteří diváci, zejména pak ženy, považují za sexistické a nehodné takto kvalitního pořadu. Stížností na tyto výroky zaznamenal český mediální prostor již mnoho, Marek Eben ale každý ročník dostojí tomu, aby znovu křehčí část publika doslova šokoval tím, co dokáže vypustit z úst.

Ti, co Ebena milují, ale hájí jeho výroky velmi razantně. Považují jej za jednoho z nejgalantnějších českých moderátorů, kterému se hvězdy posledních let jako je Leoš Mareš nebo Libor Bouček nemohou ani zdaleka rovnat.

Často rozhodí či urazí samotné soutěžící

Marek Eben se snaží odlehčit pořad i při rozhovorech se soutěžícími a k tomu mu pomáhají různé narážky. Je ale třeba respektovat nějaké hranice, přestože se jedná o jeho kolegy z branže. Ne každá celebrita je totiž na takový humor zvyklá. A přestože se většina z nich snaží dát najevo, že se jich to nedotklo, někteří překvapení či rozpaky skrýt nedokážou. A týká se to opět zejména soutěžících celebrit něžnějšího pohlaví.

V předchozích ročnících se svými výroky dotkl například Milušky Bittnerové, když okomentoval její postavu, kterou přirovnal k jejímu rodnému kraji. Podle Ebena je totiž Bittnerová stejně zvlněná jako podkrkonošská krajina. Stejně tak se v loňském ročníku předmětem jeho narážek hned několikrát stala Iva Kubelková. Její během tance zvednutou nohu přirovnal ke zmrzlině, ze které trčí klacek. Bývalá modelka nedokázala skrýt svoje rozhořčení z Ebenových slov.

Marek Eben komentuje zejména zevnějšky soutěžících žen, kterých se dotýká, že moderátor nehodnotí ani tak jejich tanec jako jejich postavy či vzhled. A protože se taková situace opakuje již mnoho let, dá se očekávat, že si Eben takové narážky neodpustí ani v letošním ročníku StarDance. A tak se rozhodně zase někteří diváci při sledování soutěže rozpálí do běla.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám