Hlavní obsah
Aktuální dění

ChatGPT - Umělá inteligence: Budoucnost, která přinese zázraky, nebo katastrofu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com free

chatgpt

Umělá inteligence se pomalu dostává mezi nás. Významný posun, který ovlivní naše životy na mnoha úrovních, je webová aplikace ChatGPT založená na umělé inteligenci.

Článek

Vypadá jako běžná chatovací stránka, kde můžete komunikovat s podporou na eshopu. Rozdíl však spočívá v tom, že na druhé straně nesedí a neodpovídá člověk, ale umělá inteligence.

Můžete se zeptat na cokoliv. Například na deset tipů, kam jet na výlet v Praze či kdekoliv jinde. Můžete nechat napsat článek na určité téma, analyzovat text a získat nejdůležitější body. To vše vytvoří během pár vteřin. Tato aplikace změní vše, počínaje studiem na školách, psaním a vytvářením textů a knih a mnoho dalšího.

Kam až umělá inteligence zajde? Bude prospěšná, nebo bude nám ubližovat?

Nasazení umělé inteligence do všech aspektů našeho života je postupný a nezadržitelný proces. Jaký bude výsledek, záleží na nás. Můžeme umělou inteligenci použít správným způsobem ve prospěch lidstva, k řešení globálních problémů a ekonomických krizí, které nás v současnosti trápí. Můžeme ji využít ke prospěchu všech lidí, abychom odstranili chudobu a zajistili plnohodnotné podmínky pro život všem lidem.

Na druhé straně, můžeme umělou inteligenci použít špatným způsobem. Můžeme ji nasadit ve válkách k efektivnějšímu zabíjení, nebo prohlubovat ekonomické krize a rozdíly mezi lidmi tím, že bude umělá inteligence pracovat ve prospěch pouze několika jedinců za účelem osobního zisku, namísto toho, aby sloužila prospěchu všech lidí.

Umělá inteligence není ani špatná, ani dobrá. Je to silný nástroj, který lidstvo dostalo a čeká na naše zadání. Budoucnost s umělou inteligencí může být doslova rájem na zemi pro všechny lidi, ale může také vytvořit postapokalyptický svět, podobně jako v pokračování filmu Terminátor.

Rozhodnutí je na každém z nás. Jakým způsobem ji budeme využívat, takovou budoucnost společně vytvoříme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz