Hlavní obsah
Seberozvoj

Otázka: Můj muž se nezajímá o duchovno. Mám si najít jiného?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bohm Vladimir

Otázka, kterou jsem dnes dostal od jedné účastnice na pobytu ve tmě, se docela často opakuje a přichází od žen, které jsou určitým způsobem aktivní na duchovní cestě.

Článek

Objevuje se v různých podobách, ale má stejnou podstatu: „Můj muž se nezajímá o duchovno, ale jen o peníze a materiální věci. Vůbec si nerozumíme a pořád se hádáme. Mám se s ním rozejít a najít si jiného, více duchovního muže?“

Podívejme se na podstatu spojení mezi mužem a ženou podle vyšších přírodních zákonů. Muž a žena mají vytvářet hlavně spojení ve věcech týkajících se rodiny. Muž by se měl starat o finanční zabezpečení rodiny a žena o vytváření domova a harmonii v rodině. To je místo jejich spojení.

Duchovní rozvoj je v životě člověka velmi důležitý, ale každý je na určité úrovni a má své vlastní tempo vývoje a svou vlastní cestu. Jestliže se muž zabývá či nezabývá duchovním, není to tak důležité, pokud si plní všechny povinnosti vůči rodině. Navíc ženy jsou velmi silné a mohou muže pozitivně ovlivnit svým příkladem, aby se začal zajímat o duchovní rozvoj. Nelze ho však do ničeho nutit.

V budoucnosti budou vztahy mezi mužem a ženou postaveny nejen na fyzické rovině, ale i na spojení na duchovní úrovni. Jak řekli mudrci: „muž a žena a vyšší síla –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ božství mezi nimi“. To je stupeň, ke kterému směřujeme. Fungující fyzický vztah mezi partnery je pro něj dobrým základem, nad kterým lze vztah rozvíjet a posouvat na další úroveň.

Do té doby je dobré soustředit se na spojení skrze rodinu a běžné činnosti, které z toho vycházejí. To, jestli žena ve svém volném čase studuje a duchovně se rozvíjí, zatímco muž jde na fotbal, není problém. Pro duchovní studium je vhodné najít si skupinu lidí, kteří společně studují a rozvíjí se.

Zajímá vás, jak si nastavit hodnoty a cíle pro váš život, aby podpořili nejen váš rozvoj, ale i partnerský vztah? Připravili jsme pro vás 7denní výzvu zdarma s názvem: „Jak si nastavit cíle v životě“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz