Hlavní obsah
Seberozvoj

Proč cítíme smutek a jak se ho zbavit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com free picture

Kdo by neznal stavy smutku, oddělení či pocitu, že nikam nepatřím a nikdo mi nerozumí. Proč z ničeho nic cítím, že jsem sám a nic mi nedává radost a naplnění?

Článek

Smutek cítíme, když jsme odděleni od našeho zdroje - přírody, tedy lásky a energie, která nás stvořila. Tyto pocity vznikají při oddělení od druhých lidí.

Jak se zbavit smutku a nízkých stavů?

Můžeme zkusit se něčím rozveselit a potěšit. Náštěva kina, dobrá večeře, zajímavý výlet, koupě nového oblečení. Je to fajn, vydrží to pár hodin, možná dní a najednou je ten stejný stav smutku zpět. Možná ještě větší, proč?

Máme jedinou možnost - spojit se zpět ze zdrojem lásky, stvoření, přírody, nazvěme to, jakkoliv chcete. Ale jak? Pouze tím, že se budeme starat o druhé, milovat je a budeme se s nimi spojovat.

Musíme překonat své ego a namísto sebe se soustředit na druhé. Tím se vrátíme k celistvosti a smutek bude nahrazen radostí ze života v propojení s ostatními.

Jak se vám daří překonávat smutek? Podělte se v komentářích, inspirujte ostatní…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz