Hlavní obsah
Finance

Chcete se stát burzovním milionářem? Tady je přesný popis toho, co dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdroj: Wikimedia Commons

Vydělat na akciovém trhu 1 milion dolarů je dosažitelnější, než si možná myslíte

Článek

Investování na akciovém trhu se může zdát skličující, ale je to také osvědčená metoda pro získání trvalého bohatství. Správná strategie může potenciálně přinést 1 milion dolarů nebo více, a to i těm, kteří se nepovažují za odborníky na akciový trh. Proces maximalizace výdělku na trhu se v podstatě točí kolem dvou zásadních kroků: soustavného a dlouhodobého investování do správných sektorů. Pojďme se ponořit do toho, co je zapotřebí k realizaci 1 milionu dolarů nebo více.

Významnou součástí tohoto procesu je výběr správných investic. Možnosti, po kterých sáhnete, mohou růst vašeho portfolia buď podpořit, nebo zbrzdit. Při špatných investičních rozhodnutích byste mohli více ztratit než získat. Zásadní je zaměřit se na solidní akcie finančně zdravých společností, které mohou přispět k dlouhodobému vytváření bohatství. Takové společnosti mají často silné základy podnikání, včetně dobrých finančních výsledků, kvalifikovaných manažerských týmů a konkurenční výhody v příslušných odvětvích.

Akcie s pevnými základy jsou sice obvykle ovlivněny krátkodobými výkyvy trhu, ale je u nich větší pravděpodobnost, že se zotaví z poklesů a budou generovat pozitivní dlouhodobé výnosy. Čím vyšší je počet těchto akcií ve vašem portfoliu, tím bezpečnější jsou vaše peníze.

Zkoumání akcií za účelem identifikace těch solidních však vyžaduje určitou míru odhodlání. Ne každý má na tento úkol čas nebo zájem, což je naprosto pochopitelné. Potenciálně vhodnějším řešením je v tomto případě fond obchodovaný na burze (ETF).

ETF je typ investice, která zahrnuje více, někdy i stovky akcií, sdružených do jediného fondu. Investice do jednoho ETF tedy znamená investici do mnoha různých akcií současně. Jedním z nejbezpečnějších a nejspolehlivějších ETF na trhu je S&P 500 ETF. Tento fond napodobuje index S&P 500 a zahrnuje přibližně 500 akcií největších a nejsilnějších společností v USA. ETF S&P 500 je považován za investici s nízkým rizikem, která pravděpodobně v průběhu času přinese kladné výnosy a může být dobrou volbou pro investici s nízkými nároky.

Dosažení 1 milionu USD nebo více závisí do značné míry na tom, kolik se rozhodnete měsíčně investovat, kam tyto investice uskutečníte a jak se bude vyvíjet trh. Nicméně k nashromáždění značného majetku bude obvykle zapotřebí poměrně značného počtu let.

Za nejbezpečnější variantu se považují dlouhodobé investice. Investování na správných místech nezaručuje okamžitý status milionáře, ale soustavné měsíční investice mohou časem nahromadit značné úspory.

Akciový trh v minulosti přinášel průměrný roční výnos kolem 10 %. To znamená, že vrcholy a poklesy pozorované v průběhu let se vyrovnávají na zhruba 10% roční výnos. Při individuálních investicích do akcií je možné vydělat podstatně více, ale pro zjednodušení se předpokládá průměrný roční výnos z investic ve výši 10 %.

Abychom dosáhli požadovaného 1 milionu USD s průměrným ročním výnosem 10 %, je níže uveden přibližný rozpis toho, co by bylo třeba měsíčně investovat v řadě časových období:

– Po dobu 20 let: 1 500 USD měsíčně – celková hodnota portfolia 1,031 milionu USD.
– Po dobu 25 let: 850 USD měsíčně – výsledná hodnota přibližně 1,003 milionu USD.
– Po dobu 30 let: 525 USD měsíčně – což vyústí v přibližně 1,036 milionu USD.
– Na 35 let: 325 dolarů měsíčně – čímž se dosáhne zhruba 1,057 milionu dolarů.
– Po dobu 40 let: 200 dolarů měsíčně – což vede ke konečné hodnotě přibližně 1,062 milionu dolarů.

Čas je při investování vzácný zdroj. Čím dříve začnete, tím snadněji se vám podaří nashromáždit 1 milion dolarů nebo více. Pokud začnete nyní, může to časem výrazně zvýšit vaše příjmy, i když nemůžete investovat stovky měsíčně.

Vydělat 1 milion dolarů na akciovém trhu není snadný úkol, ale se správnou strategií je to dosažitelný cíl. Výběrem správných akcií, důsledným investováním a zachováním dlouhodobé vize byste učinili nezbytné kroky k tomu, abyste se stali milionářem na burze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz