Hlavní obsah
Umění a zábava

První díl StarDance: Začátek plný rozpaků, překvapení jménem Chili a favorit Oskar Hes

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marko - Creative Commons - pexels.com

Máme za sebou start třinácté řady StarDance. Její premiérový díl uvedla v sobotu večer Česká televize. Deset soutěžních párů předvedlo své taneční nadání a naznačilo, na co se v dalších dílech můžeme těšit. Rýsovat se začali už i favorité.

Článek

Jeden z nejsledovanějších pořadů České televize vplul na televizní obrazovky ve velkém stylu. Hned úvod večera se ale nesl ve znamení rozpaků. Do odborné poroty pořadu poprvé nezasedl Zdeněk Chlopčík, který výkony tanečníku hodnotil již od první řady. Tereza Kostková s Markem Ebenem na něj v úvodu sice vzpomněli, ale vzhledem k tomu, že důvod jeho neúčasti ve třinácté řadě byl na jaře hojně rozebírán fanoušky pořadu i vedením televize, působila jejich slova poněkud prázdně.

Pak už na taneční parket přitančilo všech deset párů, které se představily v tanečních modelech večera. Celkem deset celebrit a deset profesionálních tanečníků bylo připraveno a taneční přehlídka mohla začít.

Jako první přitančil zpěvák Ondřej Ruml s taneční partnerkou Andreou Třeštíkovou, která se v pořadu zatím objevila jen v jedné řadě, kdy tančila s nejvyšší tanečníkem historie soutěže Romanem Zachem. Výška Ondřeje Rumla tak pro ní nebyla žádný problém. Na parketu společně předvedli tanec jive. Přestože to byl jejich první společný tanec, nervozita na páru nebyla znát a i porota jejich výkon ohodnotila ve skrze pozitivně. Dokonce jejich tanec brali jako velký příslib do dalších dílů pořadu. V bodování to však poznat nebylo. Od všech tří porotců obdržel pár průměrnou pětku, celkem tedy pouhých patnáct bodů.

Druhé taneční číslo přivedlo na parket jednu z nejoblíbenějších českých zpěvaček Lucii Vondráčkovou a tanečníka Lukáš Bartůňka. Jejich výkon uchvátil doslova celé publikum. Na pohled vypadaly jejich figury naprosto dokonale. Očekávání porotců však byla ještě větší, a tak s chválou poměrně šetřili. Lucie Vondráčková byla po tanečním výkonu tak udýchaná, že při rozhovoru s Markem Ebenem sotva popadala dech. Celkem ale pár na základě hodnocení poroty získal dvacet bodů.

Režisér a spisovatel Patrik Hartl vytvořil s ostřílenou tanečnicí Terezou Pruckovou třetí pár, který na parketu předvedl jeden z nejromantičtějších tanců večera. Při waltzu byla mezi tanečníky vidět symbióza a souznění. Jak v medailonku, tak ve studiu předvedl Hartl svůj jedinečný a nenapodobitelný smích, který je doslova nakažlivý. Tímto smíchem a svou bezprostředností dokázal rozesmát jak moderátory večera, tak všechny tři odborné porotce. A odpovídalo tomu i hodnocení. Pár od všech porotců získal dohromady osmnáct bodů.

Účast čtvrtého páru byla předmětem kritiky již na jaře, kdy bylo složení jednotlivých párů oznámeno. Do StarDance totiž zamířila Chili Ta, kterou můžeme znát z mnoha různých televizních soutěží, jako je například MasterChef Česko, Superstar nebo Survivor. Diváci už na jaře vyjádřili nelibost s její účastí v tomto pořadu, neboť měli pocit, že Chili se dostane snad všude a že je jí v televizních soutěžích plno. Tancem ale Chili poměrně překvapila a dokázala, že má i taneční nadání. S tanečníkem Jakubem Mazůchem získala od poroty dvacet dva bodů.

První polovinu soutěžních párů uzavřela herečka Marta Dancingerová s tanečníkem Martinem Prágrem. Přestože už její příjmení předpovídalo, že bude mít s tancem hodně společného, při tanci se to úplně nepotvrdilo. Herečka působila na parketu místy poněkud zmateně. Porota i přesto Dancingerovou pochválila a potvrdila, že se těší na její další vystoupení. Porotci tomuto páru udělili dvacet bodů.

Jana Paulová a Robin Ondráček byli šestým párem soutěžního večera. Herečka s přehledem dokázala, že věk je jen číslo. Jako nejstarší účastnice v historii soutěže převedla se svým tanečním partnerem nádherný waltz. Bylo to něžné a romantické. Od porotců se páru dostalo jen samé chvály. Porotce Jan Tománek dokonce Paulové předpověděl velký úspěch v následujících kolech. A tentokrát se nešetřilo ani body. Pár získal od poroty dvacet čtyři bodů.

Sedmý pár byl takovou velkou premiérou. Žádná podobná celebrita totiž ve StarDance ještě nikdy nesoutěžila. V páru s tanečníkem Dominikem Vodičkou, který už dvakrát dovedl své partnerky k vítězství celé řady, se totiž na parketu objevila kickboxerka Martina Ptáčková. Ukázalo se, že Dominik Vodička je naprosto skvělým choreografem, protože i přes to, že přirozené taneční nadání v Ptáčkové očividně nedřímá, byl jejich tanec nejoriginálnějším a nejhumornějším tancem večera. Porota pár ohodnotila dvanácti body.

Klobouk dolů před sportovcem Jiřím Ježkem, který se na parketu objevil jako součást osmého páru. Přestože se jedná o paralympionika, který má za sebou mnoho vítězství v cyklistických disciplínách a kterému přitom chybí jedna noha, prvního tance se zhostil se vší grácií. V páru s Lenkou Norou Návorkovou zatančil tak, že nikdo ani netušil, která je ta noha, která mu chybí a místo které používá protézu. Za svůj úctyhodný výkon si pár vysloužil dvacet tři bodů.

Nejkrásnější a nejromantičtější tanec večera předvedl předposlední pár ve složení Oskar Hes a Kateřina Bartuněk Hrstková. Syn slavného tanečníka předvedl, že po otci pohybové geny podědil. Jejich tanec byl naprosto perfektní a pár předvedl i několik zvedaček, které žádný jiný pár v úvodním kole nepředvedl. Pokud bude Hes takto pokračovat i v dalších kolech, rýsuje se mezi soutěžícími jasný favorit. Potvrdil to i zisk dvaceti třech bodů.

Jako poslední se na tanečním parketu předvedl herec Filip Blažek s tanečnicí Adrianou Maškovou. Přestože se představitel prince z filmu Nesmrtelná teta snažil, působil na parketu trochu neohrabaně a pár jako celek poněkud nekoordinovaně. Protože se ale jedná o první kolo, ve kterém nikdo nevypadává, porota byla na kritiku velmi skoupá. Co si porota myslí, ukázalo až bodové hodnocení. Pár získal osmnáct bodů.

První díl třinácté řady pořadu StarDance byl takovým představením soutěžních párů, při kterém ještě o nic nešlo. Diváci ale mohli na základě tanečních výkonů k jednotlivým párům získat sympatie či antipatie, které budou důležité při hlasování, které v příštím týdnu rozhodne o vyřazení jednoho z párů. A toto hlasování již započalo.

Třináctá řada StarDance toho slibuje opravdu hodně. Jestli nás ještě něco dokáže překvapit, uvidíme v následujících týdnech. Finále soutěže se totiž uskuteční až 14. prosince.

Zdroje:

pořad „StarDance …když hvězdy tančí“ (Česká televize, 12.10.2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám