Hlavní obsah

Čejkovice žijí vínem aneb Templářské sklepy lákají i karavanisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká národní asociace kempingu a karavaningu

Historie Templářských sklepů v Čejkovicích je opět o něco přístupnější veřejnosti.

Článek

Morava, hlavně ta jižní, láká lidi za krásnou přírodou, za bohatstvím venkova a samozřejmě za dobrým vínem. Jedním z míst, které zažívá pravidelný nápor návštěvníků, je vinařství Templářské sklepy Čejkovice. Obec Čejkovice je malebná, k dispozici je tu sportovní i kulturní vyžití a návštěvník má o bohatý program postaráno.

Díky akcím podporovaným právě tímto vinařstvím se nyní do Čejkovic hrnou i návštěvníci s karavany. Stoupajícímu trendu karavaningu vyšlo vinařství vstříc a ze zanedbaného pozemku, který sloužil mnohým jako nelegální skládka odpadu, hlavně z vinohradů, vytvořilo přímo romantické místo s názvem Panorama. Takto vznikl stellplatz Panorama, který se pyšní opravdu krásným výhledem na obec. Zelená zatravněná plocha, odpočinková zóna, možnost připojení se do elektrické sítě a v neposlední řadě i dobré víno je lákadlem pro lidi cestující s karavany. Návštěvníci mají možnost navštívit historické sklepení nebo zažít degustaci vín z produkce vinařství symbolizující červený templářský kříž.

Ze skládky tedy vzniklo hojně navštěvované místo plně odpovídající svému názvu. Stellplatz byl otevřen vedením vinařství minulý rok za přítomnosti zástupců České národní asociace kempingu a karavaningu, a když se na konci sezóny hodnotily výsledky a zájem, bylo jasné, že investovat do tohoto projektu se vyplatilo a krok to byl prozíravý. Sociálními sítěmi kolují stovky fotografií z tohoto místa a to i pár takových, které zachycují první loňský sníh.

Vinařské družstvo Templářské sklepy nepolevuje a i pro tento rok má připravených několik akcí, kterých si cení právě karavanisté. Velký úspěch měly například Čertovské hrátky nebo třeba Templ day. Zájem roste a za jedinou sezónu sledovanost tohoto projektu vyšplhala na 2200 lidí jen na facebooku. O kvalitách svědčí i pomyslné vysvědčení od portálu Mapy.cz, který díky veřejnému hlasování ohodnotil toto místo známkou 4,8 z možných 5 bodů.

Pokud jste ještě toto místo nenavštívili, určitě si ho přidejte na svůj seznam. Romantika, skvělé cyklovýlety, dobré víno i jídlo a kus historie v podzemí je to, co tu na vás čeká. Vítáni jsou všichni bez rozdílu jestli jde o obytné auto nebo přívěs, místa je tu dost za příznivou cenu a navíc na každého čeká i dárek, který podtrhne ten pocit romantiky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz