Hlavní obsah

Slovenský hrad Červený Kameň se stane místem, kde se sejdou rytíři i karavanisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Česká národní asociace kempingu a karavaningu

Královské posezení a sledování soubojů

Slovenský hrad Červený Kameň otevře brány návštěvníkům rytířského festivalu Rotenstein.

Článek

Mnozí z vás již zaslechli něco o jednom z nejkrásnějších slovenských hradů Červený Kameň v obci Častá, kousek od Trnavy. Vynecháme nyní jeho historii a podíváme se podrobně na možnost návštěvy tohoto skvostu spojené s účastí na festivalu Rotenstein, který se zde pořádá o víkendu 25. a 26. května 2024 úspěšná slovenská Agentura Hector.

Tento unikátní historický festival okouzlí děti i dospělé. Najdete zde při hlavním vystoupení i mnoho menších, doprovodných. Navštívíte vojenské historické městečko, povozíte se na koních, podíváte se na výcvik dravců, děti si pohrají v tvořivých dílničkách nebo mohou poslouchat čtené pohádky od královny. O jídlo a pití je postaráno v plné míře, navíc si můžete odnést památku z historického trhu. Nejzajímavější jsou však rytířské turnaje na základě dobových příběhů. Souboje probíhají ze země i ze hřbetů krásných koní a v davu sledujících to občas vře a občas je zcela ticho v důsledku napětí.

Tento rok zašla Agentúra Hector jako pořadatel akce ještě dále a na základě jednání mezi předsedou představenstva České národní asociace kempingu a karavaningu Stanislavem Strnadíkem a šéfem Agentury Hector Mgr. Bystríkem Holečkem se zrodil plán na vybudování zázemí pro návštěvníky v karavanech. Zajímavostí je, že jednání proběhlo ze hřbetu koně a výsledkem je opravdu možnost víkendového parkování pro 100 obytných aut nebo přívěsů a to celé za zvýhodněnou cenu. Jak uvedl Bystrík Holeček, je to otázkou vstřícnosti.

My samy sme karavanisti a vieme, že pre túto skupinu návštevníkov musíme vytvoriť špeciálne podmienky s ohľadom na rozmery karavanov. Vďaka nášmu úsiliu sme pripravení ponúknuť priestor pre karavanové mestečko pri lese, v blízkosti okrasnej záhrady a na spevnenej ploche.Karavanové mestečko bude navyše pod dohľadom nášho personálu, aby sa v ňom nepohybovali osoby, ktoré tam nebudú parkovať.
Mgr. Bystrík Holeček, šéf Agentúry Hector

Znamená to, že se dobrá věc podařila a i když se jedná o první ročník spojený s karavanovým městečkem, budeme doufat, že z toho bude dobrá tradice.

Všichni účastníci s jakýmkoliv druhem dopravy jsou vítáni a jsou pro ně připraveny úžasné zážitky, které si odnesou sebou a dlouhou dobu se k nim především dětští návštěvníci budou v myšlenkách vracet. Hrad leží v místě obklopeném zelení a i v okolí je mnoho turistických cílů, které by si neměl nechat žádný návštěvník ujít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz