Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč politici neustále lžou?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Obrázek zdarma z freepik.com

Daně nezvýšíme, říkala ODS před volbami. Anebo teda Spolu, je mi nyní už synonymum. A co udělala? No něco zvýšila.

Článek

Třeba daň z nemovitostí. Neohánějme se tím, že je nemáme moc vysoké. Bylo jasně řečeno, že se nebudou daně zvyšovat. A ony se zvýšily. Jak mám této straně věřit, vždyť jasně lhala. Prý souhrnná kvóta zůstane stejná. No tak na nic nesahejte, pokud plánujete vybírat pořád stejně, tak přece nechám vše při starém, ne?

Windfall tax. Predikce desítky miliard od bank, realita si miliarda. V bankách nedělají ovce, ty se oškubat nenechají. Jediné, z čeho jste je dostali, je ČEZ. Raději bez komentáře, řekl bych, že pokud něco zavání krádeží, tak je to právě toto. Těch pár desítek miliard mohli na dividendách dostat drobní akcionáři, jak nyní mohou věřit akciovému trhu?

Pokud je někdo zodpovědný a šetří si na horší časy, nic nedostane. Pokud ale někdo vše utratí (prokouří, propije, profetuje) tak mu stát dá, když tedy nemá nic.

Superdávka pro potřebné? Dosáhnou na ni ti s ostrými lokty a klidně slušným majetkem. Střední třída, co drží stát, opět ostrouhá. Je příliš slušná a neumí v tom chodit. Jakmile stát udělá ze střední třídy tu chudou, tak skončí. Od bohatých peníze neuvidí, „chudí“ je nemají.

Příspěvek na nájemné 30000 Kč za 3 plus 1? Proč ne? Ale s hypotékou 10000 měsíčně máte holt smůlu. Jste zodpovědní, nedostanete nic. Jen tak dále.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz