Hlavní obsah

Říkám si - Pane Bože… za co ?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od našich médií očekávám kromě aktuálních informací také nějakou tu zábavu a jako důchodce musím s uznáním konstatovat - že se většinou bavím od samého rána.

Článek

Rozkliknu si Seznam…a už to jede - poslední dobou skoro není den, abych si nepřečetl jak jsem nemožnej - protože jsem starej, nakupuju v akcích - to si vezu plný košík, pak si klidně jedu několikrát ročně na dovolenou a taky jsem dementní individuum, protože nepoužívám samoobslužnou pokladnu.  Navíc nepodporuju Ukrajinu, tudíž jsem dezolát, russkej trol, dezinformátor, rudá kůže, případně bolševik. K tomu jsem pomalej, nemotornej, všude jen překážím, zdržuju… atd. atd. Měl bych odevzdat řidičák, neměl bych chodit k volbám, taky návštěvy lékaře nejsou vhodné - protože tím zatěžuji zdravotní systém. A co je vrchol drzosti - chodím ke kadeřníkovi, mám slevu do bazénu a dokonce i na dopravu. Co naprosto zbožňuju jsou články od mileniála/ky s pseudonymem Antea - to je fakt naprostá bomba! :-)  Tuhle existenci budu dále nazývat „TO“  protože jí to myslím nejlépe vystihuje.  Dovolím si „TO“ ocitovat z jednoho článku: Mnoho seniorů si důchod plete s doživotní all inclusive dovolenou a když se střetnou s realitou jsou zklamaní a mají pocit, že je stát okradl. Přitom stačilo, aby během pracovního života trochu spořili a dnes by byli v pohodě a užívali by si klid.

Tak postupně… Ta dehonestace důchodců už je fakt odporná. Autoři těchle paskvilů si ale neuvědomují jednu zásadní věc… naše generace vyrůstala po válce a v době tzv, normalizace - takže nás hned tak něco nerozhodí. Chcete se do nás trefovat ? Tak si poslužte - ubožáci. Jen čekám, koho prvního napadne, že bychom měli být v rezervaci, abychom neobtěžovali tím, že ještě žijeme.  Přemýšlím, kdy tohle všechno začalo… a vybaví se mi reklamní volební kampaň: „Přemluv bábu“, kde byli hlavní protagonisté Mádl a Issová… absolutně totální hnus. Upřímně…je mi fakt líto mladé generace. My jsme žili normální život. Vyrůstali jsme na Foglarovi a Jacku Londonovi, měli jsme svoje ideály, věřili jsme v budoucnost.  Nehroutili jsme se z každé překážky, nemuseli jsme mít všechno a hned, když jsme něco chtěli - tak jsme si našetřili. Taky jsme měli rodiny - což byl táta, máma a děti…A jestli to nevíte - tak v dětech je naše pokračování…současná stále padající křivka porodnosti je jen výsledek totální společenské destrukce. Je už skoro normou, že mladí lidé nechtějí mít děti.  Demografická katastrofa. Naše milé „TO“ se zatím zmohlo jen na psa - ale organizovalo by to život seniorům, to je fakt k smíchu, kdyby ta obludná nevychovanost nebyla k pláči.

Ale vrátím se k tématu. Ráno se probudím a první věc, kterou si řeknu: „To je bomba, že nemusím do práce!“ Druhá věc - jdu si zobnout pár prášků, abych tady na tom světě ty mileniály ještě trochu podráždil svojí přítomností :-) Mám odmakáno 43 let…a příroda si bere svou daň - s tím se nedá nic dělat, potká to každého, někoho dřív a někoho později. Nakupovat chodím (nemám auto)  jednou za čas a ano, nakupuji zboží v akci, tomu pak přizpůsobuji svůj jídelníček. Na jídlo musím dodržet rozpočet 135,-Kč na den, umím vařit i péct a považuji za samozřejmost, že NIKDY nevyhazuji žádné potraviny - takhle mě vychovali. Na dovolené nejezdím, cachtám se v malém bazénku na zahradě a cítím se jako král. V zimě topím jen v jedné místnosti - v ostatních nosím dva svetry plus mikinu a čepici (paní Pekarová má ze mě jistě radost!). A proč jsem si nenašetřil ? Vychoval jsem tři děti a dobře uživil svou exmanželku. Tak co Anteo…dělám to dobře ? Já doufám, že ano - protože žiju v pohodě a užívám si ten klid. No a závěr dne…sjedu titulky na hlavní stránce… a bingo - zábava vrcholí ! Agáta Hanychová a Vincent: O velikosti přirození, soudnosti v oblékání, chození do kostela i stavu bankovních účtů. Tak je zase splněno - bez téhle informace bych fakt neusnul !! Zítra bude doufám Žilková - s nějakým moudrem.  Usínám… a říkám si - Pane Bože… za co ???

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám