Hlavní obsah
Sport

Pastrňák popravil Švýcary, Čechům pověsil na krk zlato

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bostonbruinsfan22, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Pastrňák je hráč první velikosti. A dokázal to v pravou chvíli

David Pastrňák byl pod těžkou palbou škarohlídů z celého Česka. Hvězda jeho formátu ale evidentně ví naprosto přesně, na kdy nastavit budík. Přesně toto český hokej potřeboval, již čtrnáct let.

Článek

David Pastrňák je již několik let jasně nejlepším českým hokejistou. Když po vypadnutí Bostonu z play off NHL byl oznámen jeho příjezd do Prahy, celé Česko se domnívalo, že máme šampionát v kapse. Jenže cesta byla dlouhá a trnitá. Ale se sladkou tečkou na jejím konci.

Pastrňák z formy

Když David přijel na šampionát, okamžitě začal přitahovat největší pozornost ze všech hráčů, kteří byli na turnaji k vidění. K prvnímu zápasu naskočil prakticky rovnou z letadla a bylo to pořádně poznat. Jeho projev byl očividně unavený a bez náboje. Tím vybídnul všechny zlé jazyky, aby mu to pořádně vytmavili. A to se také dělo.

Hráč první velikosti

Takový chlápek, ale dobře ví, že ze senzacechtivých pisálků, kteří hokeji rozumí jako koza petrželi, si nesmí nic dělat. A jeho výkony začaly postupně stoupat. Pastrňák byl více a více na puku a tvořil hru. Jen se mu nedařilo střelecky. Naštěstí ho v produktivitě dokázali zastoupit jiní hráči, v čele s Martinem Nečasem, který předváděl celou dobu výkony hodné hokejových velikánů.

Zlatá trefa

Zápas jako je finále mistrovství světa v hokeji, navíc před domácím publikem, je přesně ten typ události, která je šitá na míru hráčům Pastrňákovy velikosti. Celé utkání o sobě Pastrňák dával hodně vědět. Střílel na Genoniho, tvořil skvělé příležitosti pro své spoluhráče. Především ale dýchal za český tým. Za svůj počin byl náležitě odměněn a odměnil vlastně celé Česko. Levé křídlo je Pastrňákova parketa z Bostonu a přesně to připomněl i Švýcarům a nadšenému českému publiku. Po přihrávce Tomáše Kundrátka David Pastrňák nechytatelnou dělovkou z první poslal Švýcary do propadliště dějin a Čechy postavil na piedestal světového hokeje.

Foto: s.yume, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, prostřednictvím Wikimedia Commons

Jaromír Jágr, nejlepší hokejista české historie má ze svého nástupce jistě velkou radost

Pastrňák ví, kdy začít hrát

Lépe už si budíček naplánovat nemohl. Měl to ale opravdu těžké. Všichni soupeři dobře věděli o jeho přítomnosti a podle toho jej také hlídali. Na jedné straně tím sice otrávili život naší největší hvězdě, na straně druhé ale otevřeli prostor ostatním střelcům. V boji o všechno, ve velkém finále, jsme dlouhou dobu na skvěle chytajícího Genoniho nemohli najít recept. Ale potom zazvonil budík naší mega hvězdě a bylo rozhodnuto. Jsme mistři světa! Po čtrnácti letech a doma.

Hoši děkujeme

Obrovský respekt ale nepatří jen Davidu Pastrňákovi. Patří celému týmu. Martin Nečas předvedl obrovské galapředstavení v každém zápase, Lukáš Sedlák definitivně Švédům vysvětli, že jejich místo je jen v boji o bronz. Roman Červenka tradičně posbíral spoustu kanadských bodů a rval se jako lev. Radko Gudas v našem brankovišti každému ukázal, že tam nemá co pohledávat. Podobná slova chvály by si zasloužili všichni naši kluci do jednoho. Ale jeden obzvlášť. Je to Lukáš Dostál. Tento čaroděj s maskou dokázal ve vyřazovací části mistrovství světa vychytat dvě nuly. První proti USA ve čtvrtfinále a druhou zničil Švýcary ve finále. To je počin, pro který těžko nacházím adekvátní slova chvály.

Hoši děkujeme!

Zdroje:

zhlédnutí všech zápasů MS 2024

https://www.iihf.com/cz/events/2024/wm/schedule

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz