Hlavní obsah
Názory a úvahy

Není to jen o euru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Daricha Moravčíková

Bundestag symbol vysněné hospodářské prosperity evropské unie

Miliony lidi usilují o práci v jednotlivých státech EU a té se nedostává. Hodnota nezaměstnanosti je míra strádání nezaměstnaných a jejich blízkých.

Článek

Poslední data ukazují, jak ve Španělsku dosáhla nezaměstnanost pro ČR nepředstavitelných hodnot 24,8 %.

Sice Španělsko má euro a je součástí EU, ale narozdíl od státu v USA, kde mají páky na společné řešení nezaměstnanosti, my v EU neřešíme nezaměstnanost společně.

V USA vám bude stačit jen jeden jazyk - angličtina. Jednotný jazyk je hlavním faktorem omezující pracovní uplatnění v různých státech EU.

Rozdílné soc. systémy jsou dalším faktorem kdy Španělovi, Čechovi, Polákovi nikdy nebudou soc. služby přístupné jako doma třeba v Německu a kdy nebudou mít jako v Americe jednu národní identitu, Polák v Německu pořád bude Polák.

Máme volný pohyb pracovní sily v rámci EU a můžeme se i přesídlit úplně jinam v rámci EU ale demografickou křivku a odchod mladých specialistů do zahraničí řešíme jako stát každý sám.

Přispívá tomu i pomalé přizpůsobovaní mezd napříč EU.

Není to jen měna, co máme společně řešit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám