Hlavní obsah
Sport

Jak na ultraběh nejen v mexických kaňonech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Bíbrlík

Jak na ultraběh poradí Karel Holub, ale také Milan Daněk, který se vydal „lovit“ indiány na mexických kaňonů.

Článek

Po třech letech jsem opět sáhl po knížce Ti, kteří utíkají pěšky, kterou jsem tehdy nedočetl. Vše má svůj správný čas a čas této knihy nastal nyní. Po shlédnutí videa na konci toho Newsletteru, ale i po přečtení článku ve Světu Běhu o tom jak Tarahumarové soutěžili u nás v ČR. Příjemné čtení formou cestopisu o běhání ve stylu Run free! Pokud tě zaujmout tyhle ultra tratě, Karel Holub poradí jak na ně.

Nezůstalo však jen u čtení, ale šel jsem i do akce. Byť jen té virtuální. Na konci ledna končí první vlna registrací na Košický maraton s pořadovým číslem sto. Jedná se o nejstarší maraton na světě, kde se běhá už od počátku vzdálenost 42,195 km. Registruj se také - již nyní hlásí pořadatelé rekordní počet 6000 běžců, a to se běží až 1.10.2023. O zákulisí z maratonu si můžeš přečíst v knize Život ako maratón, kterou napsal Braňo Koniar, který maraton přes 30 let řídí. Z našeho běžeckého klubu BK Ludgeřovice bude startovat 15 běžců.

Na Silvestra jsem psal o vytrvalé Australkyni Erchany Murray-Bartlett, která si vzala do hlavy překonání světového rekordu v počtu uběhnutých maratonů (107 maratonů za 107 dní). V pondělí 16.1.2023 dokončila maraton č. 150 …

Na konci ledna také končí možnost vstoupit do losování o lístky na OH v Paříži v roce 2024. Pravda, nevím co bude, ale vím, že takhle kousek olympijské hry už dlouho nebudou. Proč to nezkusit? No a pokud se cítíš, že se tam kvalifikuješ ne jako divák, ale jako sportovec, tak zde je přehled kvalifikačních limitů pro OH 2024. Pozor ale. Něco to stojí. Kromě obrovské dřiny je potřeba sáhnout i hluboko do kapsy. Své o tom ví Tereza Zimovjanová, alespoň z pohledu triatlonu.

Jo a nezapomeň, že rychlost není vše na čem záleží! Tedy pokud nejsi Usain Bolt :)

Foto: David Bíbrlík

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz