Hlavní obsah
Lidé a společnost

Už jen z tribuny - ohlédnutí nejen za Ivem Domanským

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: David Bíbrlík

Shrnutí mého běžeckého týdne - Ivo Domanský Už jen z tribuny, Actigo a Kreatin

Článek

Čas neúprosně letí. Pouze on totiž své tempo nezvolní. Je to dokonalý tempař. Spolu s ním se mění doba a ta přináší nové možnosti. Možnosti, které dnes považujeme za samozřejmé. GPS při hledání neznámého místa v cizím městě, telefon s možností si kdykoli zavolat a cokoli najít, peníze na virtuální kartě v chytrých hodinkách… Někdy je ale fajn se zastavit a podívat se zpět. Jak to bylo dříve? Platí to ve všech lidských oblastech, ale přece jen je tohle o běhání. Kdo byli ti, kteří u nás běhali před námi? Co obnášela organizace běžeckých závodů? Jak tehdy fungoval marketing?

Foto: David Bíbrlík

Ivo Domanský

Pohled zpět nabízí vzpomínky Ivo Domanského. Běžce, organizátora, propagátora, prostě běžeckého influencera z doby, která tohle slovo ještě neznala. Ivo těsně před smrtí vydal tyto vzpomínky na webu behy.cz pod názvem Už jen z tribuny. Osobnost pana Domanského je u nás spojena s vydáváním tištěné termínovky a vydávání časopisu Běhy mimo dráhu - Maratón.

Opravdu to stojí za to se zastavit a pročíst jakou živočišnou radost měl on i redakce, když se podařil zkompletovat další ročník běžeckých závodů. Nebo jak čtenáři dychtivě čekali na otištěné výsledky ze závodů. Dnes? Kouzlo se ztratilo a vše se zrychlilo. Hodně zrychlilo. Výsledky do pár minut po posledním běžci a fotky nejlépe ještě večer na webu a sociálních sítích. Holt, je potřeba držet krok s dobou…

Foto: David Bíbrlík

Ludgeřovická 15 letos startuje dne 4.3.2023 Kromě klasické registrace předem prostřednictvím webového formuláře nabídneme registraci prostřednictvím aplikace Actigo, za kterým stojí Behej.com. Potenciál využití aplikace ze strany organizátorů i běžců je veliký. Proč to tedy nezkusit. Jak z pohledu běžce, tak z pohledu organizátorů. Nejen Ivo Domanský by se divil, kam se doba posunula. Vždyť třeba Jirka Bednařík z Kopřivnice oslaví letos 78 let. Před týdnem volal s tím, že se už na naši patnáctku těší…

Foto: David Bíbrlík

Na L15 startujeme chodce v 9:00, ale běžci vybíhají na trať až o hodinu později. Pro mě je to děsně pozdě. Od sovy jsem se přeorientoval na skřivana. Když jsem s během začínal, chodil jsem běhat po sedmé večer. Dnes je většina mých běhů o páté ráno. Má to nevýhodu v pomalém rozjezdu, ale jinak tam vidím samá pozitiva a sociální tedy běžecké jistoty. Běh ti už nikdo ten den nevezme. A to je věc, kterou nehodlám riskovat. Jak na to? Svůj pohled píši ve článku Kdy jít běhat?

Přihlas si odběr: https://behotoulani.cz/newsletter/

Foto: David Bíbrlík

Pravidelné novinky do tvého mailu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz