Hlavní obsah
Sport

Vladimír Hrabec – ten šohaj to dal!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: David Bíbrlík

Jak se z gauče dostat až na extrémního ironmana do Patagonie? Není to ze dne na den, ale lze to. Začít můžeš i hodně po čtyřicítce. Je to jen a jen na Tobě jestli opravdu chceš.

Článek

Máš pocit, že už je pozdě začít se sportem? Vláďovi bylo hodně přes 40 let, kouřil jako fabrika a jeho váha byla jateční. Přesto přišla změna. Stačilo málo. Postavit se jako fanoušek do cíle jednoho ze závodů Ironman. Byl chycen. Tohle chtěl zažít taky. A s jídlem roste chuť. Zejména u kuchaře, kterým Vláďa je.

Patagonman, Puerto Chacabuco, Chile

Vypracovat se z gauče na železňáka chce čas. Není to rok práce, dva jsou tak na hraně, ale tři je ideál. O tom jak to probíhalo povídá tento šohaj z Moravy, žijící nyní v Rakousku, v Podcastu platformy HitHit – Z gauče k extrémnímu triatlonu. Právě zde formou crowdfoundingu získal prostředky pro svůj doprovod do Chile.

Právě tam se 4.12.2022 konal extrémní triatlon Patagonman – 3,8 km plavání – 180 km na kole a 42,2 km běh. Ten šohaj trpěl jako kůň, ale zvládl to! A dostal se dokonce do první stovky. Úžasný výkon. Nech se inspirovat třeba teď ty a sleduj Vláďu na Twitteru.

Vláďa byl jedním ze dvou Čechů, kteří se závodu účastnili. Kromě něj se na start postavil i profesionální triatlet a žijící legenda Petr Vabroušek. Ten se dostal do cíle v čase 10:15 hod. Rady a tipy jak s triatlonem začít sepsal Petr v knize Jak na triatlon.

-----------------------------------------------------------------------

Je to cirka 7 let, co som sa válal na gauči, hulil jak žňová hlídka, žral samé … , měl jateční váhu 120 kilo a najednúc si řekl: „Tož takto to dál nejde, Ladine. Si jak prasa a mosíš sa nějako hýbat jinak brzo zkapeš!“ No u toho jakože hýbání som objevil lásku jménem TRIATLON a zalůbil som sa až tak, že sa stala mojim životním partnerom a obrátila mi to mé žití hore čapama.

Začal som sa učit plavat, nějako jezdit na kole i pomalu běhat, dávat si cíle a hlavně začal som mět fantasmagorické sny. A ten největší, naprosto mimo realitu a mé chápání byl extrémní triatlon kdesi na druhém konci světa, kde lišky, či co tam běhá, dává dobrů noc. Tož byl to PATAGONMAN v Chile.

No a jak šel čas a já sa snažil makat a trénovat tak toto sci-fi začalo mět i nějaké kontúry. Jenže jasnačka, že háček. Dostat se jen na startovku není jen tak. Mosíš sa přihlásit do loterie a modlit sa (já ateista,) aby ťa vylosovali. No a já měl tento rok z …. kliku, že mňa vybrali! Tak teďkáj zbývajů jen dvě věci, natrénovat, a hlavně se tam nějako dostat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz