Hlavní obsah
Sport

Trápící se Cristiano Ronaldo proti Slovincům. Zachránil ho až brankář Costa

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Hvězdný Portugalec zažil jeden z nejhorších zápasů, které za poslední dobu pamatuje. Slovinci ho dohnali až k slzám.

Článek

Portugalská fotbalová reprezentace nastoupila v osmifinále EURO proti týmu Slovinska. Portugalci byli zcela jasným favoritem tohoto utkání a hned od prvních minut ukázali svoji převahu. Ta se postupně vytrácela, až se obraz hry vykrystalizoval do zdlouhavé kombinace stoperů, většinou na vlastní polovině s minimálním ohrožením branky soupeře.

Ale pokud si vytvořili něco nebezpečného, vždy u toho byl Ronaldo. Několikrát si naskakoval na centr a byl jen pár centimetrů od toho, aby dokázal míč trefit mezi tyče. Zároveň zahrával všechny přímé kopy, které byly v jakékoli vzdálenosti na střelu. Každopádně to byl jeden slabší pokus, než druhý.

Na Ronaldovi bylo vidět, jak se trápí. Jak má v hlavě to, že na velkém turnaji za reprezentaci nedal už 7 zápasů v řadě gól. A tak se Portugalci protrápili až do prodloužení, kde se ve 105. minutě odhodlal k individuální akci Diogo Jota a došel si pro penaltu. Kdo jiný by měl v tento okamžik kopat penaltu, než Cristiano Ronaldo. Ale jak už to tak bývá, nedal.

A dostává se do obrovského návalu emocí. Je vidět, že drží slzy na krajíčku a nechápe, co se mu to děje. Několikrát během zápasu se podíval směrem do nebe s výmluvným gestem „proč já“.

Slovinci už veškeré síly směřují na pokutové kopy, kde budou věřit hvězdnému Oblakovi. Portugalci jdou na maximální riziko, stopeři se vytahují vysoko na soupeřovu polovinu a v tu chvíli Pepe podklouznul a Benjamin Šeško běžel vstříc největší šanci zápasu, kterou skvěle likviduje brankář Costa.

A od této chvíle je to celé jeho příběh. Jdeme totiž do penalt a všichni mají v hlavě myšlenky typu „kolik asi zvládne Oblak pochytat penalt“. První penaltu kope znovu Cristiano Ronaldo. Proměňuje a padá z něj obrovský balvan. Ale je vidět, že je stále nervózní a moc dobře ví, že pokud jeho tým rozstřel nezvládne, tak to jde hlavně za ním. Úžasným výkonem se však předvedl brankář Diogo Costa, který chytil všechny 3 penalty a posunul svůj tým do čtvrtfinále EURO.

Ronaldo nakonec mohl slavit. V příštím zápase se poměří s dalším velkým favoritem celého turnaje. Týmem Francie a hvězdným Kylianem Mbappém.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz