Hlavní obsah
Sport

Slavia ztratila hned v prvním kole. Liberec potvrdil svůj potenciál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Pražská Slavia na Slovácku ztratila dva body a hned ze startu ligy bude dohánět své rivaly.

Článek

Sešívané v prvním kole čekalo cestování do Uherského hradiště. Slovácko bude letos patřit mezi nejvíce nevyzpytatelné týmy. Klub prošel obrovskou obměnou, odešel trenér Svědík i kapitán Kadlec. Tým ale opustily i další důležité postavy jako například Ondřej Mihálik, Daniel Holzer nebo Patrik Blahút.

Mluví se o problémech s financováním klubu a dalšími problémy, proto většina expertů nevidí budoucnost Slovácka pro letošní ligový ročník vůbec dobře. Na druhou stranu pořád tam zůstávají nadstandardní hráči jako je Havlík, Trávník nebo brankář Heča.

Pořád se to samozřejmě nedá porovnávat s kvalitou pražské Slavie, která má nejnabitější kádr z celé ligy. A už do úvodního kola šli v hodně silné sestavě. V základní jedenáctce bylo hned 6 českých reprezentantů. Další tři přišli z lavičky. Toto pro mě rozhodně není žádná „béčková“ sestava, která by měla nárok na jakékoli ztráty.

Slavia měla obrovskou herní převahu, která jí vynesla 66 % držení míče, ale bohužel shořela na tom, co ji pálí nejvíc, a to vytváření gólových příležitostí. Z takové dominance za celý zápas vytěžila pouhé dvě střely na bránu. A hlavně z toho týmu nešla taková energie, jako šla z vedení klubu při předsezónní tiskové konferenci.

Počkejme s panikou.

Jedná se o první ligové kolo, někteří hráči se stále potřebují dotrénovat a dostat do své standardní výkonnosti. Každopádně ztráta hned v úvodu dává tým okamžitě pod tlak, protože oba největší rivalové zápasy zvládli za 3 body.

Radoslav Kováč začal vítězně.

Slovan Liberec zvládl úvodní kolo na půdě Karviné. Skvělý výkon podal Michal Hlavatý, nejvýraznější letní posila klubu. Hned při debutu přidal dvě asistence a měl zásadní podíl na týmovém úspěchu. Nutno říct, že Liberec přežil klinickou smrt, kdy Samko mohl posunout Karvinou do dvougólového vedení. Naštěstí pro Slovan však v koncovce selhal.

Gólově se prosadili Višinský, stoper Ševinský a střídající Tupta. Celkově Slovan vsadil na mladý kádr, do prvního ligového ročníku vešel s průměrným věkem 23,7 let.

Co říkáte na ztrátu Slavie? Jedná se pouze o jednorázový výpadek nebo jsme svědky problému největší favorita hned ze startu soutěže?

Zdroje: Livesport.cz, chanceliga.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz