Hlavní obsah
Sport

Pozor na Viktorku! Plzeň může v důležitém ročníku zamíchat karty

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Plzeň na titul? Je to vůbec možné při současné síle Sparty a Slavie? Za mě ano.

Článek

Máme před sebou důležitou ligovou sezónu, kdy vítěz jde rovnou do základní části Ligy mistrů. Což je nejen prestiž, ale hlavně jistý přísun několika stamilionů korun. Samozřejmě největšími favority jsou pražská S. Velmi výstižně tuto situaci komentoval Adolf Šádek na předsezónní tiskové konferenci „Oni musí, my budeme chtít a chtít je vždycky víc, než muset.“

Posílený kádr.

Plzeň pustila pouze Tomáše Chorého. Slavia byla schopná za hráče nabídnout částku, za kterou by Plzeň prodávala do zahraničí a vzhledem k rozhodnutí Tomáše tým opustit, se Plzeň rozhodla tento přestup neblokovat.

Naopak přišlo až 12 nových jmen. Mezi nejvýraznější jména bezpochyby budou patřit Daniel Vašulín (Hradec Králové), Tom Slončík (Zlín) a Ricardinho (Levski). Dotáhly se přestupy osvědčených posil jarní části. Sampson Dweh, Cheick Souaré.

Fanoušci určitě budou volat po šanci pro talentovaného Jiřího Panoše, který zaujal v přípravě a jde na něj velká chvála od trenéra i spoluhráčů.

Jakou očekávám sestavu Plzně:

Jedlička – Dweh – Hranáč – Jemelka – Souaré – Cadu – Kalvach – Červ – Šulc – Kopic – Vydra

Hráči do užší rotace: Vašulín, Mosquera, Jirka, Slončík, Hejda, Kabongo

Dle mého je síla tohoto kádru naprosto srovnatelná s pražskými týmy. P. Koubek je skvělý trenér a p. Šádek výborný manažer. Pro Plzeň bude důležité, aby drželo zdraví hráčům z obrany, kde je menší zastupitelnost stejně kvalitních hráčů. Do ofenzivy je síla týmu obrovská. Osobně čekám, že by Matěj Vydra v letošní sezóně mohl dostávat více prostoru a mohl by se dostat přes 10 gólů v letošním ligovém ročníku.

Sparta prodělala velké změny a bude náchylnější ke ztrátám bodů. Slavia bude nějakou dobu hledat ideální základní jedenáctku a taky to nemusí ihned klapat úplně ze sta procent. A pak je tady Plzeň, kde si během jara vše náramně sedlo. Má výborného trenéra, který se umí připravit na těžké zápasy a stálou osu kádru, kterou doplní mladší a hladoví hráči.

Jak to vidíte vy? Má Plzeň šanci potrápit Spartu se Slavií? Napište do komentáře a pojďme diskutovat.

Zdroje:

https://www.youtube.com/watch?v=FJhtsOuvvg8

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz