Hlavní obsah
Sport

Jiří Procházka našel svoji nemesis. Prohrál i podruhé a přemýšlí co dál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Facebook Jiří Procházka

Máme za sebou možná nejočekávanější turnaj letošního roku, když se náš nejlepší zápasník Jiří Procházka znovu dostal k šanci zabojovat o světový titul. Soupeřem mu však byl možná nejlepší bojovník současnosti napříč všemi vahami Alex Pereira.

Článek

Šílená noc pro Jirku Procházku.

Jinak to ani neumím nazvat. Nesouhlasím s komentářem Karlose Vémoly, že Jirka měl zápas dobře rozjetý a vypadal v něm výborně. Pereira ho absolutně k ničemu nepustil a naopak trefil úplně všechno, co vyslal. Připadalo mi, že Jirka vůbec nemůže najít vzdálenost, Alex byl pořád extrémně nebezpečný a při každém pokusu Jirky o nějaký přechod do útoku jsem o něj měl strach. Na druhou stranu, Jirka sice inkasoval, ale nebyly to žádné rozhodující údery. Spíš takové tečky. Pak přišlo odklepání na posledních 10 vteřin a z rohu se ozvalo „udělej závěr“.

Jirka se rozhodl zkrátit vzdálenost, skočit do Alexe a naběhl si na přední hák. Ten jeden úder, kterým Pereira ničí naprosto všechny soupeře. Ihned zazněl konec zápasu a Jirka šel do rohu. Bohužel většinou, když bojovník inkasuje knockdown na konci kola, tak se mu to v hlavě ještě více rozleží a je to takový začátek konce. To se stalo i v tomto případě, protože hned v prvních deseti vteřinách druhého kola přichází highkick. Jirka očekával kop na tělo a je konec. Tvrdý, devastační knockdown.

Pereira potvrzuje svoji dominanci a Joe Rogan se dobře ptá, co dál? Protože další v řadě je možná Ankalaev, ale je to zajímavá výzva? Mnohem zajímavější se zdá Alexův přechod do těžké váhy pro zápas s Johnem Jonesem. V tuto chvíli je to možná největší možný zápas, který je UFC schopné udělat a věřím, že se bude snažit k tomu zápasníky přesvědčit.

A co dál s Jirkou? Má se znovu zkusit prosadit v polotěžké váze proti některým z dalších vyzyvatelů? Smysl určitě dává zápas s Hillem i Blachowiczem, se kterými měl Jirka přestřelky po sociálních sítích. Nebo se má pokusit přejít do střední váhy a zabojovat o titul tam? Můj názor je, že pokud Izzy nezvládne porazit Du Plessise, tak tam Jirka půjde a bude chtít titul střední váhy. Ale to všechno je ještě hodně daleko. Teď je potřeba si odpočinout a s týmem vyhodnotit tu nejlepší možnost.

Je za námi velmi smutný turnaj, ale pořád je třeba si uvědomovat, že i účast v titulovém zápase UFC je pro Českou republiku totální svátek a nikdo jiný tomu není ani blízko. Držme dál palce českému samurajovi a podpořme ho, když to teď bude potřebovat více, než kdy dříve.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz