Hlavní obsah
Sport

Ondřej Novotný řeší velký problém. Matěj Peňáz si chce vynutit konec v Oktagonu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Facebook Ondřej Novotný

Oktagon přišel o jeden z hlavních trháků celého večera, který představovalo české derby skvělých bojovníků Patrika Kincla a Matěje Peňáze. Proč se tak stalo a co za tím stálo si shrňme v tomto blogu.

Článek

Matěj Peňáz je jedním z nejlepších bojovníků domácí scény. Mezi profesionály si zatím připsal jedinou porážku, a to když se pokoušel o vstup do ligy mistrů, tedy organizace UFC. Na půdě domácího Oktagonu je neporažen s úžasnou bilancí 9 vyhraných zápasů. A tak se dalo očekávat, že velmi brzy dostane šanci bojovat titul.

A šanci dostal.

Patrik Kincl prodloužil smlouvu s Oktagonem a ihned byl ohlášen tento skvělý duel pro historicky největší turnaj bojových sportů v České republice. Bohužel necelý měsíc před konáním akce se začaly objevovat zprávy o zranění šampiona Kincla a jeho možném odstoupení ze zápasu. Ještě před těmito zprávami byl ohlášen Vlasto Čepo jako náhradník tohoto titulového souboje.

Avšak mělo to háček. Vlasto Čepo bude bojovat o titul pouze s Patrikem Kinclem, v momentě, kdy dojde na souboj s Peňázem, bude se jednat o standardní zápas na 3 kola. Na tyto podmínky byly s Vlastem Čepem podepsány smlouvy, ale jak jsme se později dozvěděli, nebyly dostatečně komunikovány se zápasníky. Matěj Peňáz totiž chtěl bojovat pouze o titul. Na to nechtěl přistoupit Čepo a promotéři na to také netlačili.

A tak Matěj řekl „dobře, tak mi sežeňte jiného soupeře, chci bojovat pouze o titul“. A tak začalo obvolávání jiných možných jmen, ale nikdo nebyl schopný se v tak krátkém čase dostatečně připravit. Organizace se obrátila i na známého Makhmuda Muradova, který byl zrovna nedávno propuštěn z UFC. Jiný soupeř se tak bohužel nesehnal a organizace musela oficiálně sdělit fanouškům nejen že přichází o Kincla, ale zároveň o Peňáze i Čepa. Na Matěje Peňáze se svalila obrovská vlna kritiky celé bojové komunity. Nepomohlo tomu ani trošku nešikovné vyjádření Ondřeje Novotného, které tuto negaci ještě posílilo. Následně jsme se dozvěděli, že Vlasto Čepo touto dobou byl v Thajsku, a tak časový posun bránil řešit věci okamžitě. Proto se následující den na sociálních sítích objevilo video „ALL IN, přijímám podmínky Peňáze“. A všichni čekali, že zápas je znovu na stole.

No, to jsme se ale všichni sakra přepočítali. Matěj Peňáz přišel s vyjádřením „neumím si představit, že bych po tomto dál pokračoval v Oktagonu. Budu řešit rozvázání smlouvy“. Tohle vyjádření asi nikdo nečekal.

Zásadní roli sehrál zahraniční manažer Matěje Peňáze. Ten dle všeho měl veškeré informace a se samotným zápasníkem je nekomunikoval. A to byl ten hlavní a vlastně jediný problém v této „kauze“. Komunikace. Protože ve finále z této situace netěží ani jedna ze stran. Zápasníci, organizace i fanoušci. Ti všichni v této situaci společně prohráli, protože přišli o jeden z největších zápasů, které je vůbec možné na naší bojové scéně složit.

Už v sobotu se můžeme těšit na svátek bojových sportů. Turnaj na Edenu je téměř vyprodaný a můžeme se těšit na jeden z nejlepších galavečerů, které jsme tu vůbec měli. Organizace však bude muset situaci s Matějem Peňázem řešit a bude hodně zajímavé sledovat, kam se v následujících týdnech posuneme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz