Hlavní obsah
Sport

Tomáš Chorý do Slavie. Přinese okamžitou kvalitu i velké emoce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Slavia chce zbrojit. Před nejdůležitější ligovou sezónou a s novým majitelem v zádech pořizuje dalšího českého reprezentanta.

Článek

Zprávy o zájmu pražského klubu kolují fotbalovým zákulisím už několik týdnů. Slavia se na plzeňského hrotového útočníka vyptávala ještě před začátkem EURO. Zpráva o probíhajícím jednání se dostala mezi fanoušky, kteří okamžitě zaplavili sociální sítě obrovskou vlnou kritiky.

Teď je to práce PR týmu a nejdůležitějšího hlasu u fanoušků Slavie Jaroslava Tvrdíka, aby přesvědčili fanoušky k tomu, dát Tomášovi šanci. Protože oba kluby již potvrdily jednání o přestupu hráče, je skoro jisté, že se tento přestup stane. Velký podíl na tom má mít sám hráč, který si tento přestup velmi přeje.

Já nejsem fanouškem Slavie, a tak na to mohu mít nezávislý pohled. A ten je až jednoduše prostý. Tomáš Chorý je absolutní jednorožec, co se útočníků v lize týká. Je to jeden z těch hráčů, kteří mají na svůj tým opravdu velký herní vliv. Je cítit jak v mezihře, tak samozřejmě hlavně ve vápně, kde dominuje hlavně svým skvělým výběrem místa a schopností zakončit ať už hlavou nebo nohou.

Je to velký dříč. Na hřišti podstoupí každý souboj a nevypustí ani minutu. Už několikrát jsem slyšel přirovnání „všichni by chtěli hrát s ním, ale nikdo proti němu“.

Velký škraloup jsou jeho dřívější vyjádření o oblíbenosti Sparty nebo video z posledních dní, na kterém křičí známý hanlivý pokřik proti sešívaným. Dle mého je pořád toto všechno velmi jednoduše smazatelné, když bude podávat kvalitní výkony. A on je přesně ten typ, který opravdu může ve Slavii udělat ten největší rozdíl.

Slavia si je schopna připravit extrémně velký počet vyložených šancí, ale velmi často zklame v zakončení. Zároveň v týmu chybí jakýsi element přirozeného lídra a rváče. To všechno jsou důležité aspekty, které sebou Tomáš Chorý přinese.

Avšak nebude to zadarmo.

Spekuluje se, že částka může atakovat 100 milionů korun. Což zaprvé atakuje rekordní sumu za přestup do českého klubu. A za hráče, kterému je 29 let to může působit zvláštně. Na druhou stranu Slavia je druhým rokem bez titulu, má nového, ambiciózního majitele a před sebou zásadní ligový ročník, kdy vítěz jde rovnou do základní skupiny Ligy mistrů.

Za mě tento přestup dává veškerý smysl a po přestupu Jindřicha Staňka je to další z kategorie „potřebujeme okamžitou kvalitu“. Tomáš Chorý byl v letošním ročníku naprosto jasným tahounem Plzně a stejnou službu může odvést i pro Slavii.

A co Váš názor na tento přestup? Napište do komentářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz