Hlavní obsah

Trh práce IT a další

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Digitalniweby

trh práce

Trh práce IT a další

Článek

Trh práce se dostal do fáze. Kdy uchazeč hledá klidně rok a půl práci. Ze všech stran na nás cílí reklamy různých kurzů. I když máte kurzy není vyhráno. Je potřeba praxe. Juniorní pozice nejsou moc dostupné. Také se to odvíjí v rámci lokality. Pokud jsou v okolí jen fabriky. Je menší šance. Tím pádem hodně uchazečů na jedno místo. Když už si zařídíte praxi. Příklad jste na volné noze. Zjistíte, že se více naučíte. Nemusíte čekat na juniorní pozici. Celkově už je trh ve špatném stavu. je jedno jaký to je obor. Největší problém je praxe. Kterou nejde jen tak sehnat. Pak tady máme pohovory s personalisty. Osobně si myslím, že lepší pohovor je s majitelem firmy. Zdali dopadne pohovor, nebo ne. Načerpáte více informací. Pak tady máme další problém v rámci pohovorů. Převážně dle vlastních zkušeností tu máme pohovory. Už předem dohodnuté. Uchazeč muže projít několik pohovorů zbytečně. Někdy to je k vyčerpání. Pak tady máme pracovní pozice kde je větší fluktuace. Kde personalista přímo vábí, v rámci nastoupení pracovní pozice. Od roku 2008 je vše stejné. Žádná pořádná inovace pracovních míst. Jen fabriky. V rámci Královehradeckého kraje. Není možnost sehnat práci v IT a další obory. Na pracovních portálech jsou stejné nabídky a neaktuální. Je to jak bordel. Personalista si muže vzít první dojem. Uchazeč se projeví postupem. Nakonec muže být pro firmu výhodný. Personalista ho může odpálit hned pryč. Například muže být ve stresu, nebo problém s komunikací například. Ale technický muže být v oboru výborný. Jen to nepodá hned slovně. Zaměřil bych se na kontrolu jak probíhají pohovory. Například zdali férově, nebo prostě jen dopředu domluvené. Všude jsou tipy jak vytvořit supr životopis a jak se zaměřit na obor v rámci praxe. Nakonec to je zamotaný kolotoč. který nemá začátek a konec. pak tady máme malé platy na pracovních pozicích a drahé energie a další. Vlastně vše potřebné pro živení recese. Byla doba kdy řemeslníci a stavební firmy měli hodně práce a zakázek. Ta doba už je pryč. Celkově se vše projevuje dominovým efektem. Proč si myslíte například proč řemeslníci podnikají na sebe. Nemají možnost praxe. Začnou a vydělají si více peněz. Než když by čekali na juniorní pozici. Česká ekonomika je ve špatném stavu. Běží s posledních sil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz