Hlavní obsah

David Boreanaz hrál slavného upíra Angela: Nyní prodává laky na nehty

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gage Skidmore/ Wikimedia commons/ CC BY-SA 2.0

David Boreanaz je slavný americký herec, který se proslavil rolí hodného upíra Angela. I přesto, že byl idolem žen a hrál ještě v seriálech Sběratelé kostí a Tým SEAL, dnes se zaměřuje na podnikání v oblasti kosmetiky.

Článek

David Boreanaz ztvárnil ikonickou postavu hodného upíra Angela nejdříve v populárním seriálu Buffy, přemožitelka upírů, a díky oblibě u fanoušků vznikl další navazující pořad zaměřený právě na něho. On sám byl k herecké dráze v podstatě předurčen už svým původem. Narodil se v Buffalu v roce 1969 a jeho otec pracoval pro televizní stanici ABC, kde David již v mladém věku přičichl k herectví.

Dráha profesionálního herce však nebyla jeho první volbou. Původně se chtěl stát fotbalistou, ale na jednom z tréninků si vážně poranil nohu. Naštěstí mu zranění nezpůsobilo doživotní problémy s chůzí, ale s kariérou profesionálního sportovce se mohl rozloučit.

Nastoupil proto na hereckou školu Ithaca College, která se nacházela v jeho rodném městě. Studium mu šlo bez problémů a po dostudování se jako mnoho dalších mladých herců vydal do slunečného Los Angeles, kde plánoval získat agenta a stát se slavným uznávaným hercem.

Na začátku jeho kariéry však nešlo vše podle jeho představ. Narazil na to, že stejný plán měly v té době tisíce mladých herců a hereček, kteří se stěhovali za svým snem právě do Los Angeles. Kromě malých epizodních rolí, například v seriálu Ženatý se závazky, se mu nedařilo získávat větší role, po kterých toužil.

Aby se uživil, musel vykonávat mnoho povolání, která bychom mohli označit za podřadná, protože s hereckým vzděláním nemohl najít lepší práci. Například se živil jako parkovač aut v klubech pro slavné a bohaté osobnosti nebo se staral o výměnu ručníků v jednom z místních plážových klubů.

Během toho se snažil hlásit na konkurzy, ale vždy byl odmítnut. Jeho finanční situace se tak stále více zhoršovala a v jeden moment musel bydlet ve sdíleném bytě na gauči. Vše změnila náhoda, kdy při venčení svého psa potkal manažerku, která měla na starosti obsazení do seriálu Buffy, přemožitelka upírů, a která mu navrhla, že by se hodil do role hodného upíra Angela.

Přelomová role Angela

Roli s radostí přijal a stal se součástí velmi populárního seriálového světa zaměřeného na boj mezi démony a dobrem. Díky jeho charismatu a hereckým dovednostem spolu s propracovanou postavou upíra Angela se ihned stal oblíbeným hercem mezi diváky.

Angel byl postavou, která se z jednoho z nejhorších a nejbrutálnějších upírů stala dobrákem, protože mu čarodějnice jako trest za jeho zločiny vrátila duši, a on tak musel žít se svými hříchy. Samozřejmě ani předtím, než se stal upírem, nebyl žádným svatouškem, protože pocházel z bohaté rodiny a svůj status využíval ke zločinům i jako člověk.

S opětovným získáním své duše a pod tíhou svých zločinů se rozhodl, že bude proti podobnému zlu, kterým kdysi také býval, bojovat a ničit ho. Na svém tažení proti démonům se dostal až do malého městečka Sunnydale, kde se poprvé setkal s Buffy Summersovou, která spolu se svými středoškolskými přáteli bojuje proti upírům.

I přes to, že je Buffy vyvolená přemožitelka upírů, která má očišťovat svět od upírů, a Angel je upír, se do sebe zamilují. Jenže nic se nevyvíjí podle plánu, protože Angelova kletba má pojistku — pokud zažije opravdové štěstí, jeho duše bude znovu ztracena a on se opět stane krvelačnou bestií.

Proto prchá od své lásky a odchází do Los Angeles, kde zakládá společnost na boj proti zlu. Vytváří kolem sebe tým lidí i démonů, kteří mu pomáhají v očišťování města od temnoty. V některých dílech svého vlastního seriálu se však setkává i s postavami z toho původního a některé události se vzájemně ovlivňují, čímž vzniká ucelený seriálový svět.

Boreanaz v současnosti

Jeho vlastní seriál i on sám získali obrovskou popularitu, ale kvůli nástupu detektivních seriálů, kterým se tvůrci snažili přizpůsobit, Angel postupně ztrácel na sledovanosti. I přesto si Boreanaz vydobyl slávu a úspěch, po kterých toužil. Natočil ještě několik filmů, ale bez většího úspěchu. Nyní ho můžeme vidět v seriálu Sběratelé kostí.

I když se další výrazný úspěch na obrazovkách nedostavil, David Boreanaz má i tak napilno. Pracuje na chystaném rebootu svého seriálu, ale kromě toho se spíše živí jako podnikatel.

Od roku 2001 je ženatý se svojí hereckou kolegyní Jamie Bergman. Se svojí ženou mají dvě děti — dceru a syna. Rodina stále bydlí v Los Angeles, ale i přes svou slávu a bohatství žije v domě, který připomíná obydlí lehce movitějších lidí, a ne okázalé sídlo slavného hereckého páru.

I když žijí spokojený život a dávno by mohli být manželé v důchodu, podnikají v oblasti kosmetiky. Davidova manželka se svou kamarádkou vytvořily vlastní kolekci laků na nehty pod značkou Chrome Girl. V této firmě se Boreanaz zabývá marketingem a propagací této značky.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz