Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Legoland bez dětí: nekonečná zábava a nekonečné fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Do hlubin společnosti

Už 5. listopadu končí hlavní sezóna v německém Legolandu. Proto jsme se s přáteli rozhodli zábavní park navštívit. Byl to skvělý zážitek, který by ale byl podruhé lepší. Už víme, jak na to.

Článek

Neexistuje snad nikdo, kdo by neznal oblíbenou stavebnici Lego. Firma vyrábějící tuto hračku má i několik zábavních parků. Jeden z nich se nachází v blízkosti německého Mnichova. Z Prahy autem můžete být v parku po dálnicích přibližně za čtyři hodiny. Německé dálnice jsou zdarma, proto stačí mít pouze českou dálniční známku. My se tedy na našem výletě rozhodli ubytovat se u našeho kamaráda ve městě Augsburg na půl cesty mezi Legolandem a Mnichovem.

Jelikož jsme všichni bezdětní, měli jsme v parku volnou zábavu a nemuseli jsme dbát na minimální výškové omezení. Na pár atrakcích bylo omezení maximální výškou, ale naštěstí jsme se všichni do 195 cm vlezli.

Za jeden lístek jsme platili 49 euro, což je v přepočtu asi 1200 Kč. Vstupné a jeho výši ovlivňuje to jaký je den nebo měsíc. Cena je sice vysoká, musíme ale brát v potaz to, že za atrakce se již nepřiplácí. V tom mi tento zábavní park přijde lepší než například vídeňský Prátr. V něm je totiž vstup zdarma, ale každá atrakce se platí zvlášť, což se ve finále prodraží a nutí člověka pečlivě vybírat na jakou půjde. V Legolandu si můžete užít vše, na co se dostanete. A zde je ten největší problém - nekonečné fronty.

Aplikace, o které jsme se dozvěděli pozdě

Na první horské dráze jsme čekali přibližně čtyřicet minut. Sice to hlásila cedule hned u vchodu na atrakci, ale mi si mylně mysleli, že to stejně bude všude stejné.

Jenže asi pět minut před tím, než jsme přišli na řadu, jsme začali potkávat letáky na aplikaci pro tento zábavní park. V ní se po stažení ukázala mapa celého parku, kde u jednotlivých kolotočů vidíte zároveň čekací dobu, která přibližně odpovídala skutečné době čekání.

Díky této aplikaci jsme byli schopní se docela dobře vyhnout nekonečným frontám, které někdy byly i na více než hodinu. Pomohlo nám to stihnout velké množství atrakcí. Proto bych všem, kteří návštěvu parku plánují, doporučil, aby si tuto aplikaci stáhli a využívali. Ukazuje vám i trasu k vybrané atrakci, což také někdy pomůže, protože i když atrakci vidíte již z dálky, není úplně jednoduché se k ní dostat.

Předbíhací lístky se vyplatí

Lístky na atrakce se dají sehnat v určitých úrovních. Ty, které jsme zakoupili my, byly s nejnižší prioritou a museli jsme tedy vystát všechny fronty. Existují ještě předbíhací lístky.

Předbíhací lístek funguje tak, že si zarezervujete čas a stoupnete si do speciální fronty k východu z atrakce. Po zastavení a vystoupení lidí vás obsluha pustí na atrakci dříve než lidi z regulérní fronty. Nikdy to nebylo tolik lidí, aby se fronta hýbala výrazně pomaleji, jednalo se spíše o jednotky. Předbíhat můžete všude nebo za nižší cenu pouze na čtyřech vámi zvolených atrakcích ze seznamu.

Jelikož takový lístek představuje řadu výhod, tak je logicky dražší. Stojí od 25 do 80 euro navíc, takže ten nejdražší vychází na necelých 2000 korun k základnímu lístku. Lístky se dělí podle toho, na které atrakce platí. Pokud se tam někdy příště vydám, určitě si za něj připlatím. Místo stání v dlouhých frontách bych pouze čekal, až se atrakce zastaví. Když vezmeme v potaz, že vstup na kolotoč v Česku stojí normálně kolem 150 korun, tak se to finančně vyplatí, protože stihnete za den všechny atrakce a některé i vícekrát.

Fronty jsou to, co Legoland chce

Dlouhé fronty jsou to, co vedení Legolandu vyhovuje, protože nikdy nestihnete tolik, aby na vás prodělali. A pak se tam musíte vrátit znovu. Největší zdržení bylo u stánků s jídlem, kde nepomůžou ani předbíhací lístky. Míst s jídlem je málo a tvoří se tam opravdu dlouhé fronty. Navíc nebylo příliš rozmanité. Vesměs zde byly pouze klobásy na různé způsoby. Dále zde bylo pár stánků s popcornem a hranolkami, které byly ve tvaru kostiček Lega, aby přilákaly nejmenší návštěvníky. Také zde bylo jedno asijské bistro a pizzerie.

Celkové dojmy

Výlet do Legolandu bych určitě doporučil jako minimálně dvoudenní výlet s ubytováním buď přímo v parku nebo v rozumné vzdálenosti. Jednak by člověk musel vstávat opravdu brzy, jednak by po celém dni na nohou opět řídil několik hodin do svého domova.

Také pokud byste si nevybrali nic z místní kuchyně, a nebo nechtěli stát dlouhé fronty, doporučil bych vzít si vlastnil svačinu. My příště určitě vezmeme minimálně několik toustů na oběd.

Atrakce a celkový dojem z nich byl i přes to všechno úžasný. I jako dospělí bez dětí jsme si to užili a nic na tom nezměnily ani fronty. Jednak to bylo dáno opravdu povedeným výběrem hudby dokreslující zážitek, ale také tím, že některé atrakce jsou adrenalinové a jiné spíše pro rozhlížení, obdivování a nebo postřeh. Každý si tedy najde to své na co má zrovna náladu a chuť. Jako kombinaci adrenalinu a odpočinku bych tu zmínil povedenou atrakci draka v hradu, která je zároveň asi největší atrakce v parku. Vozíky ve tvaru draka nejprve projíždí pomalu vnitřními prostory hradu, kde jsou krásné kulisy z Lega a následně z hradu vyjede a kolotoč se změní v plnohodnotnou horskou dráhu plnou vysoké rychlosti a prudkých zatáček. Celý park je vyzdobený Lego postavičkami, zvířátky a budovami a to mu dodává nepopsatelnou atmosféru.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz