Hlavní obsah
Názory a úvahy

A ten o Zemanovi znáte?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Politická satira je významnou podskupinou satiry, která čerpá nápady a inspiraci z politické situace. Její uplatnění spočívá především v nesouhlasném útoku na politiky a poukázání tak na různé chyby, nedostatky a záporné jevy.

Článek

Takže, když jsem slyšel o Miloši Zemanovi a jeho pussy, myslel jsem si, že to musí být nějaká nová politická strana. Ale ne, Miloš Zeman si jenom postěžoval na to, že se ho někdo zeptal na jeho názor na aféru s Pussy Riot. A po těch letech se ptám. Kdo je tu teď trochu idiot?

Když Miloš viděl korunovační klenoty vzpomenul si na to, že není král a z toho se mu podlomila kolena. On by to býval tak hrozně moc chtěl. Mohl by být například Král Pussy I., II.,III., IV. nebo snad né?

Měl také značné potíže s holí, (chlapi to jsou ty naše klacky - z pohádky o Mrazíkovi), když chcete psa bíti, hůl si vždy najdete, znamená to snad, že Sobotka je pes? Ne, ale třeba takový voříšek by přišel vhod, více jak cigaretka s becherovčičkou. Passy je skutečně trošku diplomatický oříšek. Není-liž pravda.

Myslím, že Miloš Zeman měl být šťastný, že vůbec někdo ví, co je to pussy. Je to totiž jinak celkem neznámé slovo v české politice. Ale jestliže Miloš Zeman chtěl být spojován s něčím tak přínosným jako jsou “ pussies", asi bychom se měli ptát na jeho morální hodnoty. Na co ten chlap myslel? Na kočičky, nebo snad jen chtěl být nadřazeně vtipný?

Možná by Miloš Zeman měl zkusit vysvětlit, že myslel pussy jako kočku. Ale to by asi bylo pro něj těžké, protože vždycky, když slyším jeho jméno, mám spíš asociace na vodku než na kočku.

Miloš Zeman a pussy by mohli být dobrá kombinace pro novou reality show. Zeman by se mohl vypravit na safari do Afriky a hledat divoké kočky, zatímco by nám sděloval své nejnovější politické vtipy. Třeba ten o Peroutkovi. Tohle už vůbec není gentle ani man. Nemyslíte?

Ale když už jsme u toho, možná bychom se měli přestat bavit o „pussies“ a začít mluvit o skutečných politických tématech. Ale to by asi bylo moc nudné, že?

Nikdy už z hlavy nevymažeme brilantní rozhovor pussy/passy - pussy/passy - pussy/passy jóóó a to mi připomíná, že je máme propadlé a letos bych chtěl konečně trochu cestovat. Díky Mildo.

On byl jiný formát, v prosklené kukani totiž žádné pasy nepotřebujete. Můžete jet tak do …… (domyslet si může čtenář sám - Prahy, Brna, Ostravy) , ale to je někde úplně jinde.

Želva, bulva nebo vulva navždy zůstane po tobě neskutečná průrva.

Prostě chybíš nám Passy (pozn. autora: bývalá obec v departementu Seine, která byla v roce 1860 připojena k Paříži), hrozně moc, nebo vlastně ani ne?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz