Hlavní obsah
Názory a úvahy

Markétě Pekarové Adamové se vyrovná málokdo, jde o mimořádného člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Instagram Markéta Pekarová Adamová

Na české poměry velmi mladá a úspěšná politička, navzdory všem nepřejícím diskutujícím ze sociálních sítí jsou toto nezpochybnitelná fakta. Její cestou je vzdělání, humanita a neústupnost.

Článek

Přestože mnohé rozčiluje, jde o silnou osobnost a také kontroverzní.

Od roku 2005 žije v Praze, kde studovala obor Andragogika a personální řízení na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Souběžně se studiem pracovala v obchodním oddělení společnosti T-Mobile Czech Republic. Roku 2008 získala titul Bc, v bakalářské práci se věnovala tématu Zaměstnavatelnost zdravotně postižených.

Již výběr jejích témat poukazuje na silné cítění se slabšími a nemohoucími.

Po ukončení bakalářského studia pracovala Markéta Pekarová Adamová nejdříve v personální a poté ve vzdělávací agentuře. Od roku 2009 studovala na Českém vysokém učení technickém, obor Ekonomie a management v průmyslu. Roku 2011 zde získala titul Ing. za diplomovou práci na téma Diversity management.

Významnou součástí jejího života je i dobrovolnická práce, věnovala se jak mezinárodní dobrovolnické činnosti (pomáhala v dětských domovech v Arménii a Maroku, pracovala s postiženými lidmi v Srbsku a absolvovala environmentální projekt ve Skotsku), tak dobrovolnické práci v Česku (spoluorganizovala dětské tábory a akce pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, pomáhala v péči o seniory s Alzheimerovou chorobou).

Opět to evokuje otázky, kolik pak z jejích odpůrců pomáhalo či organizovalo cokoliv souvisejícího s dětskými domovy, postiženými nebo snad smrtelně nemocnými?

Markéta Pekarová Adamová je vdaná. Ve volném čase se věnuje sportu (běh, cyklistika, běžky) a cestování, četbě, kultuře a živému umění. Hovoří anglicky.

Tedy poněkud rozdílné chování od jejich „hejtrů“, kteří sotva ujdou pár metrů na pivo do hospody, četli tak maximálně noviny z rána a o kultuře se domnívají, že vzniká v místním kulturáku při vánoční besídce a o cizím jazyce slyšeli tak možná od vnoučat ze školy.

Jako jedna z mála osobností české politické scény se nebojí bojovat za právo a pravdu.

O tom svědčí řada jejích výroků:

Pekarová Adamová: Před Čínou ani dalšími diktátory bychom se neměli sklánět

Pekarová Adamová ujistila Tchaj-wan, že „jsme s ním“ – a dostalo se jí bouřlivých ovací

Zlu se nesmí ustupovat, myslí si politička Markéta Pekarová Adamová a vysvětluje tím, proč se rozhodla řešit ostré výhrůžky, které dostává. Podle ní se už v několika případech podařilo pisatele potrestat.

Z těchto a spousty dalších indicií je zřejmé, že tato dáma je silná osobnost a jako taková je člověk na svém místě. Tyto výroky bychom totiž chtěli slyšet častěji například od mužů v poslanecké sněmovně, jenomže ti na to zřejmě nemají.

Ať už si čtenáři myslí cokoliv, doporučuji se nenechat ovlivňovat jinými lidmi.

Od Tomia Okamury například padají na hlavu Pekarové Adamové výtky. Kritizoval ji například za to, že si „nechává nosit nahoru jídlo se stříbrným poklopem a nejí ani v jídelně s námi dole“. Nebo že jezdí v sedmičkovém BMW, zatímco on jezdil jako představitel Sněmovny ve Škodovce, a benzin jí platí stát.

Podle politologů „prostý lid“ na taková nařčení slyší. Zvláště, když Okamura již nesdělí, že zdarma používá služební vůz nejen vedení sněmovny, ale nárok na něj mají i předsedové výborů, komisí a poslaneckých klubů. Tedy desítky dalších zákonodárců. Benzin zdarma je taktéž samozřejmostí.

Pokud se nad tématem trochu zamyslíte, možná vám dojde, že není náhodou, jak zrovna ženy v české politice nejsou vůbec uznávány.

Nakonec se jednoho dne dočkáme a žena stejně jednou získá post předsedy vlády nebo dokonce i pozici nejvyšší – prezidentský úřad.

Dle slov Forresta Gumpa: Pro hlupáka každý hloupý.

Je snadné udělat si názor na člověka podle jedné věci nebo z velmi mála informací. Dělá to tak většina lidí. Dáváme lidem nálepky jako hodný, zlý, chytrý, hloupý, podvodník, dobrák a spoustu dalších. Nevnímáme člověka jako celistvý příběh. Pokud bychom to dělali, vždy bychom chápali, proč se chová tak, jak se chová a proč dělá to, co dělá. Každý příběh dává smysl.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz