Hlavní obsah
Aktuální dění

Na Ukrajinu dorazily první britské a německé těžké tanky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock

To je vítaná vzpruha pro ozbrojené síly země. Tanky Challenger a Leopard byly Kyjevem přijaty právě včas pro jarní ofenzívu, plánovanou ukrajinskou armádou.

Článek

Oznámení přichází poté, co vyšetřování některých novinářů odhalilo nepravdivá tvrzení kolující na sociálních sítích, že tanky Leopard 2 uvízly v bahně. Ukrajinský ministr obrany Olesksii Reznikov ve svém příspěvku oznámil, že k ukrajinským jednotkám byly přidány britské Challengery, americké Strykery a Cougary a německé Mardery

Zveřejnil doprovodnou fotografii s vozidly, aniž by upřesnil den jejich příjezdu.

Moskva již dříve slíbila, že zničí všechny tanky západní výroby dodávané na Ukrajinu, přičemž ruská společnost nabídne odměnu 72 000 dolarů prvním vojákům, kteří jeden zničí nebo zajmou. Uvíznou tanky Leopard 2 na Ukrajině v bahně?

Německý kancléř Olaf Scholz v pondělí oznámil, že Berlín dodal velmi moderní bitevní tanky Leopard. Později jeho ministerstvo obrany uvedlo, že bylo dodáno 18 tanků.

Naše tanky dorazily, jak jsme slíbili, a jsou přesně teď v rukou našich ukrajinských přátel, uvedl v prohlášení ministr obrany Boris Pistorius.

Jsem si jistý, že mohou na hřišti něco změnit.

Doufejme, že to bude dobré znamení a Ukrajina je na svém bojišti plně využije.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz