Hlavní obsah
Móda a trendy

Korpulentní dámy nacpané v minišortkách a krátkém tričku aneb Jak léto dokáže krást vkus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Andreas/Freepik

Ilustrační foto

Nad tím, zda někdo může za svoji nadváhu, by se dalo spekulovat. Nicméně je to každého věc a ostatně skutečně mohou být kila navíc způsobena nemocí, proto by se měl každý zdržet nejapných komentářů. Jenže image prasklé jitrnice už je otázkou nevkusu.

Článek

Plnoštíhlé ženy za svůj vzhled vždy nemohou

Ačkoliv je to pro některé ženy skvělou výmluvou, proč se nesnažit žít zdravějším životem a s ohledem na své klouby a srdce se více nesnažit dbát na svou tělesnou kondici, některé ženy se přes všechnu svoji snahu nemohou nadbytečných kil zbavit kvůli nemoci, hormonům, genetice atp. Proto si nemyslím, že je na místě soudit plnoštíhlé lidi jen proto, že zrovna nevypadají jako z obálky časopisu. I když co si budeme povídat, i tam už takové jsou a dostali vznešený název „plus-size modelky“. Sice je skvělé, že už modelky nejsou jen kost a kůže a módní průmysl se snaží světu ukázat, že i plnoštíhlá žena může být krásná, nicméně i zde platí, že nic se nemá přehánět. A pokud pak mladé dívky, které se svojí vahou mohou něco dělat, uvidí jako vzory všude korpulentní dámy, veškerá jejich snaha o zdravý životní styl se možná vytratí. A tady kladu velký důraz na to, že nejde jen o jejich vzhled, nýbrž o jejich zdraví, kdy si zahrávají se srdečními onemocněními, bolestmi kloubů, hormonální nerovnováhou atd.

Plnoštíhlá, ale krásná

Znám spousty žen, které jsou plnoštíhlé, ale díky jejich skvělému vkusu to není nic, co by jim ubíralo na kráse. Vhodně zvolené šaty, sukně či košile dokážou v kombinaci s pár doplňky a hezkým účesem udělat z plnoštíhlé ženy skutečně atraktivní ženu, která snadno strčí do kapsy i daleko štíhlejší ženy. Vyzařuje z nich sebevědomí a optimismus, které by jim mohla leckterá žena závidět. Ono být plnoštíhlý totiž neznamená, že se člověk musí omezit na neforemné obrovské oblečení, které kila navíc ještě umocní. Naopak – každý módní odborník doporučí ženám s kily navíc, aby si pořizovaly oblečení přesně na míru a nebály se zdůraznit své přednosti a siluetu.

Léto otevírá brány nevkusu

Bohužel některé korpulentní dámy si patrně vykládají pojem „přednosti“ mylně, a tak dávají na odiv přesně ty části těla, které se snaží ostatní lidé skrýt. K vidění jsou tak plnoštíhlé až obézní dámy nacpané v minišortkách, které by mnohdy neměly odvahu obléknout ani o několik čísel menší dámy. Korunu tomu nasadí krátkým tričkem, které zdůrazní všechny vytékající partie, které se nepodařilo do o několik čísel menších šortek nacpat. A tak nastává jitrnicový efekt, který příliš nelahodí oku a většině lidí přijde velmi nevkusný – obzvlášť, když dámě z kraťasů leze i část pozadí. Tyto dámy na sebe pak zpravidla přitahují nežádoucí pozornost, jelikož jejich outfit je jen těžko přehlédnutelný. Přitom v oblečení na míru z příjemného lehkého materiálu by si přidaly na kráse a navíc by se jistě cítily daleko pohodlněji, než v o několik čísel menším oblečení.

Zdroj: Autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz