Hlavní obsah
Názory a úvahy

Viděno na koupališti: Slušní teenageři, oplzlý pár dospělých i opilí rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cookie_studio/Freepik

Léto je tady a s ním i vysoké teploty, které nutí lidi vyrazit na koupaliště s vidinou ochlazení. Někteří se ochlazují i zevnitř litry alkoholu, ačkoliv s sebou mají malé děti, někteří zas zvolí koupaliště jako exhibici svého nevhodného jednání.

Článek

Koupaliště jako přehlídka podivného chování

Inu, nedalo mi to a mimo přírodní vodní plochy jsem v horkých letních dnech po dlouhé době navštívila také koupaliště. A jako bonus ke stánkům s občerstvením a osvěžující vodě jsem dostala také plejádu podivných bytostí, které se na koupališti nacházely. Bezpochyby nejpodivnější byl pár, který zkrátka nešlo přehlédnout, jelikož okupoval velmi často i samotný vstup do vody. Muž středního věku připomínající Samvěda Křepelku zde oblažoval vášnivými polibky asi o 10-15 let mladší partnerku. Na břehu doprovázely polibky i vášnivé dotyky, které zcela ignorovaly absenci soukromí. Pár se během dvou hodin plynule přesouval mezi pláží, schůdky do vody a samotnou vodou, kdy jeho náhlý odchod nemohl nevzbudit podezření, že se konečně odebral do soukromí převlékacích kabinek. A ačkoliv jsem v tomto ohledu tak trochu konzervativní, pochybuji, že by jejich oplzlé pokusy tomu druhému vykousnout jazyk i s jícnem kdokoliv jiný v okolí přehlédnul.

Táhněte na brouzdaliště, my si dáme pivo a vodku!

O něco smutnější byl však pohled na rodinku s dětmi, která se rozhodla, že své děti vezmou na pláž u vody, kde je hloubka, ačkoliv dvě děti ve věku asi 4 a 6 let plavat evidentně neuměly a musely pak odcházet daleko z dohledu rodičů na brouzdaliště. Vzhledem k velkému množství plavčíků by se to nejspíš dalo pochopit jako snaha o soukromí, jelikož na pláži u mělké vody bylo opravdu mnoho lidí. Jenže vždy po odchodu dětí se z tašek rodičů nořily PET lahve s pivem a i menší kubatury s tvrdým alkoholem. Pokud by si někdo myslel, že si jejich popíjení všimne jen šmírák, pak by byl na omylu. Jejich popíjení si totiž všimnul úplně každý v okolí díky jejich hlučnému chování a kulantně řečeno hlasité diskuzi. Děti naštěstí byly velmi samostatné a evidentně i dost zvyklé na chování rodičů. Po návratu z vody si totiž deku odsunuly o pár metrů dál, kde se věnovaly mobilnímu telefonu, který jim jeden z rodičů poskytnul.

Vychovaní teenageři

Paradoxně nejlépe na mě působila parta teenagerů, kteří byli na pláži nejblíže. Mladí lidé si povídali potichu, ve vodě dělali obyčejné blbiny a jejich chování, byť šlo o dva chlapce a dvě dívky, nemohlo popudit i tu nejvíce konzervativní duši. O to více mě zaráželo chování oplzlého páru či opilých hlučných rodičů. Samozřejmě to bylo celé velkou souhrou náhod a nelze na základě této zkušenosti odsuzovat jednu či druhou skupinu osob. Ačkoliv opilé rodiče odsoudím ráda znovu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz