Hlavní obsah
Lidé a společnost

Záhadná srbská tanečnice na videu starém 25 let vyděsila internet. Tvrdila, že je velvyslanec smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Image by Freepik/Freepik

ilustrační obrázek

Psal se rok 1998, když vzniklo video, na kterém je zachycená „Srbská tančící dáma“. Žena v kroji předváděla podivné pohyby, a když byl její tanec přerušený, křičela, že je velvyslancem smrti.

Článek

Video, které desítky let spalo

Video, ze kterého dodnes mrazí, bylo natočeno 26. září roku 1998. Zveřejněno však bylo až roku 2019, kdy ho jeden z uživatelů nahrál na platformu TikTok. O podivném videu existuje jen velmi málo informací, přesto však dva uživatelé jednoho komunitního blogu, Niko a Solomon, uvedli k tomuto videu alespoň nějaké informace. Ačkoliv je nelze ověřit, jsou to jediné dostupné informace, které alespoň trochu přibližují, co se na videu odehrává, jelikož kvalita nahrávky odpovídá technologiím z roku, kdy byla pořízena.

Velvyslanec smrti

Niko uvedl, že šel tehdy na procházku se svojí matkou, když si všimli podivně tancující ženy v kroji. Když si dáma všimla, že ji pozorují, vrhla se směrem k nim a začala křičet nadávky a tvrdila, že je velvyslanec smrti. Dále dvojici tvrdila, že je nutné obětovat jeho matku pro starodávný rituál, který má vzkřísit srbského krále. Niko popsal pohyby této dámy jako velmi nepřirozené, ale zároveň velmi fascinující.

Dáma, která jde po matkách

Solomon, který je údajně Nikův přítel, chtěl jeho verzi ověřit, proto se sám vydal v noci ulicemi stejného srbského města, aby dámu spatřil na vlastní oči. Vzal si s sebou fotoaparát, aby tančící dámu vyfotil. Nakonec ji skutečně spatřil a pozoroval její nepřirozené pohyby při tanci. Když si ho dáma všimla, pronikavě prý zakřičela, že duše jeho matky je její. Solomon poté utekl na hotel, kde byl ubytovaný.

Tančící stín zůstává záhadou

Nedávno se objevily zprávy, že měla být žena z videa zatčena za své podivné chování. Většina uživatelů TikToku však tomuto tvrzení nevěří a tančící žena, které se také přezdívá „Tančící stín“, prý zůstává nepolapena. Podle jednoho srbského mýtu jde o ženu, která se zamilovala do muže z jiné vesnice, ale její rodina tento vztah nikdy neschválila. Po smrti se tak žena toulá krajinou a žalostně tančí a zpívá. Podle legendy čeká na lidi, kteří tuto ženu potkají, brzká smrt nebo neštěstí. Úřady se k videu vyjádřily pouze tak, že video bylo natočeno v Bělehradě, ale nelze ověřit více informací k tomuto videu. Podle některých srbských zdrojů mělo jít o psychicky nemocnou ženu, která ostatní ohrožovala nožem. Tyto informace však není možné ověřit. Podle některých uživatelů žena tančí tradiční srbský tanec Kola.

Zdroje: ETimes, SK Pop

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz