Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Češi haní české hory, ale jinam nepojedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Epicwoman

Někdy mám pocit, že neustálá nespokojenost je naším národním sportem, který ovládáme skutečně bravurně.

Článek

Po posledním pobytu na horách jsem obohacena o nové zážitky, z nichž některé byly pozitivní, jiné negativní a některé neuvěřitelné a úsměvné. Pozitivní zážitky máme spojené se zdokonalením lyžování našich dětí a ty negativní s nespokojeností některých Čechů, kteří si jedou do českých hor zalyžovat snad jen proto, aby si mohli zanadávat a dát si párek v rohlíku. Inu, proč ne? Každý, včetně mě, má přeci právo vyjádřit svůj názor. Pojďme se na aktuální problematiku pobytu v českých horách podívat s trochou nadsázky.

Co nám leží v žaludku?

Cena za mizernou kvalitu: Kupujeme si celodenní skipas pro celou rodinu, čímž se naše peněženka slušně provětrá. Suma sumárum, zimní radovánky nás vyšly na tři tisíce korun českých. To se nelíbí lidem, kteří stojí před námi a vrcholem všeho je pro ně zjištění, že jedna lanovka nejede.

A to se tady děje pořád. Drahota a celé roky špatná kvalita. To v Rakousku…
Nespokojený lyžař

Málo vleků a nekonečné fronty: Někteří lyžaři v tom mají jasno. V Alpách by se s dlouhými frontami určitě nesetkali a jde tak o další záležitost, která je vděčnou záminkou pro zanadávání si. Třešničkou na dortu jsou samozřejmě předbíhající a neohleduplní lyžaři.

Plné sjezdovky a nedostatek sněhu: Když se po dlouhém čekání konečně dočkáme nasednutí na lanovku, která nás vytáhne nahoru, brzy se vyloupne další problém oproti kterému jsou fronty na lanovku naprostou marginálií. Lyžování na plných sjezdovkách není žádný med, obzvlášť pokud jste začínající lyžaři. A co teprve nedostatek sněhu v některých místech? To abyste si vzali hnědý vosk na bláto a zelený na trávu (ano, to už trošku přeháním).

Nelze platit kartou: Když na nás přijde řada ve frontě na jídlo, zjišťujeme, že nelze platit kartou. Hotovost bohužel nemáme a bankomat samozřejmě není široko daleko. V kapse bundy jsme našli pár korun z loňského roku a díky tomu jsme si mohli koupit alespoň kávu. Nu což, alespoň na tom jídle jsme ušetřili a ve finále jsme na pobytu v českých horách našli přeci jen něco pozitivního. Nebo ne?

Když se vám nelíbí v Česku, jeďte jinam

S naprostou vážností píšu, že nám se na českých sjezdovkách líbí. Oceňujeme české instruktory v lyžařských školičkách, nemusíme se nikam daleko plahočit s dětmi, které trpí nevolností, také víme, že počasí neporučíme, takže musíme počítat i s tím, že bude nedostatek sněhu. Jste-li nespokojení na českých sjezdovkách, vyrazte k sousedům do Alp. Vždy máte možnost volby.

Anketa

Jezdíte do českých skiareálů?
Ano, rád/a si zanadávám.
5 %
Ano, mám rád/a lyžování v Česku.
23,8 %
Ne, jezdíme výhradně do zahraničí.
53,7 %
Nelyžuji vůbec.
17,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 642 čtenářů.
Foto: Midjourney (generováno AI)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz