Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Jiří Ježek vypadl. Štve mě, že diváci opět nehodnotí tanec

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Midjourney (generováno AI)

Třetí díl soutěžního pořadu StarDance se nesl v duchu 70. let.

Je to nespravedlivé a nechápu to. Pokud by se hodnotil tanec, Jiří Ježek určitě nebyl ten, který si zasloužil opustit brány StarDance takto brzy.

Článek

Třetí díl StarDance přinesl dávku kritiky z úst mimořádně přísných porotců. Soutěžící tančili valčík, rumbu a cha-chu, ale mnoho chvály jsme neslyšeli. Takovou kritiku a nízké hodnocení jsem vážně nečekala. Soutěžících mi bylo líto, ačkoliv vím, že i tohle ke StarDance patří.

Například rumba Lucky Vondráčkové a Lukáše Bartuňka se dočkala ostré kritiky za pokrčená kolena, nevtažení do děje a opomenutí jednoho kroku na konci choreografie. Tatiana Drexler soutěžní pár ohodnotila ušmudlanými pěti body a konstatovala, že tohle prý nebyla rumba, ale jen pěkný romantický tanec.

Jenže bodové hodnocení nebylo vysoké ani u soutěžících, kteří by si to zasloužili. Body, které porota některým soutěžním párům mohla rozdat s klidným svědomím, si skrblila u sebe, jako tomu bylo v případě famózní rumby Marty Dancingerové a Martina Prágra. Ti byli vychváleni až do nebes, člověk by na základě toho čekal v bodovém hodnocení nějakou tu desítku, ale místo toho přišla ledová sprcha v podobě osmiček.

Záludná cha-cha

Velkým oříškem pro soutěžící byla evidentně cha-cha, kterou jsme viděli v podání Martiny Ptáčkové, Filipa Blažka a kuchařky Chili. Martina Ptáčková zápasila s rytmem a línými nohami, Filip Blažek předvedl tanec, který podle poroty cha-chou vůbec nebyl, a ani vystoupení kuchařky Chili nebylo hodnoceno jednoznačně pozitivně.

Diváci domů poslali Jiřího Ježka

Po minulém týdnu, kdy diváci ze StarDance vyřadili Ondřeje Rumla, soutěž tentokrát opustil cyklista Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa. Tohle pro mě bylo velké a nemilé překvapení. S Lenkou Norou Návorkovou zatančili rumbu, o níž Jirka říká, že ji vnímá asi jako nejtěžší tanec. Porota ocenila choreografii i provedení, pouze Jan Tománek vytkl méně pohybu.

Málokdo čekal, že právě oni opustí soutěž takto brzy. Jirka byl při loučení odměněn zaslouženým potleskem vestoje, což bylo krásné, ale upřímně si myslím, že pokud se týká tance, našli bychom několik vhodnějších adeptů na rozloučení. Ale stalo se a opět se ukázalo, že diváci nehodnotí tanec, ale osobní sympatie. Je to nespravedlivé, ale proč mě to vůbec překvapuje? Vždyť jsme to viděli už loni, kdy ne a ne vypadnout Josef Maršálek, jehož taneční kvality nebyly v porovnání s ostatními tanečníky nic extra. Jirka Ježek by si zasloužil být v top 3. Na sestřih rumby soutěžního páru, který vypadl, můžete kouknout na instagramu zde.

Cyklista, který přišel v jedenácti letech o nohu, nám ve StarDance ukázal, že ani tak vážný handicap nemusí být překážkou, pokud na sobě makáme. Klobouk dolů, Jirka si zaslouží velký obdiv za vše, co dokázal.

Anketa

Štve vás, že diváci místo tance hodnotí spíše osobní sympatie?
Ano, je to taneční soutěž a měl by se tedy hodnotit tanec.
76,3 %
Ne, je v pořádku, že každý hlasuje pro svého oblíbence.
12,7 %
StarDance nesleduji.
11 %
Celkem hlasovalo 582 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz