Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: Oskar Hes tančí jako Bůh

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Kateřina Bartuněk Hrstková a Oskar Hes, druhý soutěžní večer StarDance.

Oskar Hes září ve 13. řadě StarDance a už teď je považován za favorita soutěže. Porotci se shodují, že jeho taneční průprava dosahuje úrovně profesionála.

Článek

Tanec má v genech

Oskar Hes se sice věnuje herectví, ale jeho talent pro tanec je nezpochybnitelný. Porotce Jan Tománek dokonce poznamenal, že pro taneční sport je škoda, že se místo herectví nevydal na dráhu profesionálního tanečníka. Také Tatiana Drexler o Oskarovi mluví jen v superlativech. Kdyby prý jezdil na taneční soutěže, nikdo ho odtamtud nepošle pryč. A není divu! Má být po kom. Maminka je tanečnice a tatínek, Richard Hes, byl legendární choreograf, který dokonce usedl do poroty druhé řady StarDance.

Richard Hes, známý jako muzikálový choreograf, český herec, tanečník a zakladatel tanečního souboru UNO, mezi námi už deset let bohužel není. Když mu bylo 50 let, podlehl rakovině slinivky, která má nejhorší prognózu. Na Oskara by dnes byl právem pyšný.

Oskarova maminka, tanečnice Marcela Karleszová, byla na výchovu dětí sama (pozn.: Oskar má bratra, dvojče Olivera), a přesto, že vztah s Richardem nebyl snadný, Marcela výchovu kluků zvládla na jedničku. Richard byl sice úspěšný, ale mámě jeho dětí nebyl velkou oporou. Vedl bujarý život a potýkal se s problémy s alkoholem, o nichž kdysi sám promluvil v pořadu Třináctá komnata.

Sen každého rodiče

Oskarova maminka musí být nesmírně hrdá. Nejen, že její syn byl nominovaný na Českého lva za film Bratři, ale teď sklízí ovoce za skvělé výkony ve StarDance, kde je mu taneční partnerkou Kateřina Bartuněk Hrstková. Ta v loňském ročníku StarDance obsadila třetí místo s Vavřincem Hradilkem. Stane se letos s Oskarem vítězným párem? Finále nás čeká až v polovině prosince, ale moc bych jim to přála.

Oskar nám ve StarDance už teď ukázal, že jeho talent je obrovský a s každým jeho vystoupením můžeme očekávat bezvadný divácký zážitek. V podání Oskara a Kateřiny jsme zatím viděli famózní waltz a sambu a já se těším na každý taneční večer, který bude následovat. Oskarovi ze srdce přeji, aby se mu s Kateřinou podařilo dotančit až k vítězství.

Anketa

Je Oskar Hes také váš favorit?
Ano, fandím právě jemu.
80 %
Ne, fandím jinému tanečnímu páru.
0 %
StarDance vůbec nesleduji.
20 %
Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz