Hlavní obsah
Umění a zábava

Survivor: drsná hádka na kmenové radě o okrádání dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Midjourney (generováno AI)

Vítěz nejdrsnější reality show stráví na pustém ostrově v Dominikánské republice více než 70 dnů a odnese si výhru 2 500 000 Kč.

V posledním odvysílaném díle reality show Survivor to pořádně vřelo. Soutěžící z kmene Lovců i Titánů na sobě nenechali nit suchou, ale i uvnitř týmu Titánů byly k vidění nečekané chvíle.

Článek

Znáte nejdrsnější reality show Survivor Česko & Slovensko? Pokud ne, pro začátek vám ji trochu přiblížím. Vy, kteří Survivora znáte, můžete úvod klidně přeskočit.

Letos jde již o třetí sérii úspěšné československé verze světové reality show Survivor. Soutěžící ve výzvě o přežití nemají dostatek jídla a o komfortu, na který jsou zvyklí ze svých domovů, si na pustém ostrově můžou nechat jenom zdát. Účast v soutěži není rozhodně nic pro zhýčkané bábovky, jako jsem například já, ale z gauče a pohodlí domova tuto soutěž sleduji moc ráda. Odtud se samozřejmě hodnotí snadno, jak soutěžící mohli různé úkoly, za které získávají odměny a výhody, udělat lépe. Na konci soutěže čeká lákavá výhra ve výši 2 500 000 Kč jen pro jednoho vítěze, který v soutěži stráví více než 70 dní.

Nejdrsnější reality show s mottem „Přežít, přehrát, přelstít“ se účastní 24 vybraných soutěžících, kteří jsou rozděleni na dva kmeny - Lovce a Titány -, v nichž máte možnost sledovat i známé osobnosti, kterými je například bavič Martin Mikyska alias Mikýř, tanečník Martin Prágr, Ornella Koktová, zpěvák Sebastian či fitness trenér Jakub Bína.

Kmenové rady jsou zásadní

Na takzvaných kmenových radách se rozhoduje o tom, kdo soutěž opustí, přičemž obvykle jeden hráč získává výhodu v podobě imunity, kterou si vysloužil díky výhře v úkolu pečlivě připraveném organizátory soutěže. Po tom, kdy ostatní soutěžící z kmene napíší na lísteček jméno toho, koho pošlou do duelu, hráč s imunitou do duelu určí dalšího protihráče z kmene.

Duel v kmeni Titánů

Kmenová rada, kterou jsem shlédla naposled (upozorňuji, že následující text je napsaný na základě shlédnutí v předstihu na platformě Voyo), byla vážně výživná a alespoň pro mě také dojemná.

Druhá kmenová rada byla zahájena dojemným pozváním soutěžícího Michala, který byl s vážnými zdravotními problémy převezen na počátku soutěže do nemocnice se zdravotními problémy. Ty vyústily v operaci a operní pěvec musel k své nevoli soutěž opustit. Nečekanou útěchou mu byl zlatý tiket z rukou moderátora Ondry Konečného, který je vstupenkou do příštího ročníku. Ze soutěže odešel s velkou slávou a rozloučil se operním zpěvem.

Na soutěžících v obou kmenech nezůstala nit suchá a byla jsem překvapená, jak dlouho si kmeny dokázaly drsně vyměňovat názory. Zmíním jen ty nejzajímavější.

Slovní šarvátky

Aktéři v kmeni Lovců si stěžují, že Titáni, jejichž dva účastníci byli jakožto slabší tým vystaveni duelu, jsou mnohdy nepříjemní a zmiňují, že Martin Prágr měl nemístnou poznámku na game streamera Tomáše Ryse, který si říká Hateris. Ten si s patřičnými emocemi stěžoval, že se do něj Márty obouval s hloupými a silnými slovy, kdy mělo zaznít, že Hateris okrádá malé děti o peníze. Na to tanečník Martin Prágr reagoval, že přijel soutěžit a ne na nikoho házet špínu a jeho hláška neměla být jako útok, ale jen jakési hecařství, nikoliv úmysl. Nezapomněl dodat, že si vlastně ani nepamatuje Tomášovo jméno a že Lovci jsou na rozdíl od Titánů emočně vypjatí.

Absolutně nechápu, proč to právě v tuto chvíli Hateris nehodil za hlavu, ale nedalo mu to, a proto rozčileně odvětil, že hecování a obviňování z okrádání dětí je rozdíl. Jenže to ještě netušil, že si tím pěkně naběhne!

Bez povšimnutí to nenechal Mikýř a pořádně přitopil pod kotlem, když přišel se slovy, že když je streamer, tak je fakt, že okrádá děti o peníze a vůbec se nemá snažit proti tomu bojovat. Tomáše štve, že se vytahují věci z osobního života, ale v tuto chvíli je dlouhá a vášnivá debata ukončena moderátorem.

Soutěžící by domů poslali nejsilnějšího hráče

Na pořadu následujících minut byla ostatními soutěžícími do duelu zvolena topmodelka Denisa, ale s vysokým počtem hlasů byl v ohrožení také velký favorit soutěže Mikýř, jehož jméno bylo z lístečků přečteno také mnohokrát. Neskrýval obrovský údiv a evidentně nečekal, kolik soutěžících už ho v kmeni Titánů nechce. Finální slovo v rozhodnutí má ovšem soutěžící s imunitou, kterou tentokrát byla influencerka Yenifer. Ta do duelu poslala barmanku Kateřinu, která to v Survivoru chtěla dotáhnout co nejdál. Sama říká, že si s Yenifer nesedly a zřejmě proto byla vybrána přesto, že jsou v kmeni lidé, kteří už tam ani být nechtějí. Ačkoliv se Yenifer snaží tato slova vyvrátit, svým zdůvodněním to moc nevylepšuje. Prý nechtěla duelu vystavit Ornellu, která je zatím velice slabá a Yenifer ji má ráda. Kateřina byla v duelu slabší a ve čtvrtém díle třetí série reality show Survivor musela bohužel opustit.

Uvidíme, jak se bude soutěž po duelu vyvíjet dál. Pro označené hráče může být těžké být pozitivní, když vědí, že je ostatní chtěli poslat domů.

Anketa

Sledujete reality show Survivor?
Ano.
32,1 %
Ne.
67,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 84 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz