Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Dorostenka bez předsudku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věkově rozdílný pár.

Článek

Velký  fenomén dnešní zvrácené doby jsou muži, kterým je kolem 50 ti let a myslí si, že jim ujíždí Pendolino. Chtějí si ještě dokázat, že jsou neodolatelní. Jejich manželka jim 30 let vyhovovala, ale najednou podle nich moc zestárla a je potřeba výměna za mladší model. Muži si o sobě myslí, že jsou neodolatelní a že oni nestárnou a někde na ně čeká fronta dorostenek. Budiž jim přáno. Přej a bude ti přáno. Pokud má obstarožní seladon zlatou kreditku a nový model Mercedesu, tak má mladou dívku čím ohromit. Slečna ho bude milovat do poslední koruny. Mladá zlatokopka, která má na prvním místě svých zvrácených hodnot peníze, se na zámožného lázeňského šviháka přisaje jako liána. V této přísavné pozici zůstane, dokud z fešáka, který by mohl být jejím otcem či dědečkem, kapou zlaťáky.

Některá mladá dívka, která prožila špatné dětství bez otce, se snaží si nového otce najít. Špatně se seznamuje se svými vrstevníky, nebo se s nimi seznamovat vůbec nechce, a hledá přátelství nebo něco více u mužů, kteří jsou minimálně o generaci starší. Někteří mladí muži jsou nevyzrálí a nemají žádný životní cíl. Výjimky existují, ale nejsou jich zástupy. Lze je hledat s obtížemi lupou. Je velmi zajímavé, že společnost nemá žádné předsudky, když si starší muž vezme za manželku mnohem mladší slečnu, či s ní udržuje partnerský vztah. Pokud je situace opačná, tedy, když si starší žena nabrnkne mnohem mladšího muže, kterým se říká zajíčci, tak se okolí není schopno přes toto přenést. Paní je hned v očích druhých nějaká divná a měla by se minimálně stydět. Mladík se má učit jezdit na starém kole nebo stará stodola dobře hoří. Pokud je žena mladá duchem a pečuje o sebe, tak proč by měla mít vedle sebe starce, když ho vedle sebe mít nechce ? Tento zdánlivě nesourodý pár si naopak může velmi rozumět a mohou být spolu šťastní. Jeden můj známý muž měl vedle sebe dlouhá léta partnerku, která byla o 24 let starší než on. Jeho matka z toho byla nešťastná. Jenže on žil svůj život a ne život svojí matky, tak na její nevyžádané rady nebral žádný ohled. Když jsem se ho zeptala, že mne to jenom zajímá, tak mi odpověděl, že mu jeho vrstevnice připadají jako děti. Jsou nevyzrálé a téměř nic neumí. Jeho partnerka je ve všech důležitých odvětvích zkušená a má si s ní stále co povídat. Oba se museli naučit reagovat na negativní reakce svého okolí. Lidé, kteří je osobně neznali, tak se domnívali, že přišel syn se svojí matkou. Vydrželi spolu s láskou a vzájemnou úctou mnoho let.

Společnost by se měla oprostit od svých předsudků o zdánlivě nesourodých párech. Když může mít starší muž po svém boku mladou dívku a nikomu to nepřijde nenormální, pak musí také starší žena po boku zajíčka být pro společnost stejným způsobem akceptovatelná.

Každý žije přece svůj život podle sebe a ne podle šablony druhých.

Věk je jenom číslo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz