Hlavní obsah

Kumbál na košťata za 21 000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na tomto webu nebo na Seznam.cz.

Pozor na podvody při hledání bytu k pronájmu!

Článek

Jeden můj velmi dobrý známý hledá byt v Praze k pronájmu. Samotnou mne překvapilo, jak velké množství inzerátů nabízejících byty k pronájmu jsou podvody.

Byt, který někdo v inzerci nabízí k pronájmu i s množstvím fotografií není jeho a tyto fotografie jsou tedy fotografie jakého autora a jakého bytu? Scénář podvodu je vždy stejný - odpovíte na inzerát nebo také někdo odpoví vám, když vy inzerujete poptávku po bytu. Tento člověk požaduje ihned zaslat e-mailem kopii OP a na uvedený účet zaslat dopředu 3 x nájemné. Háček či velký hák spatřuji v tom, že zájemce žádný byt ještě fyzicky neviděl a už má platit. Zájemce neví, zda by mu přesně tento byt vyhovoval. Zda má okna tam a tam, zda je WC oddělené od koupelny, zda je blízko metro nebo park k venčení jeho pejska. No, a posílat cizímu člověku e-mailem kopii OP není v pořádku. Člověk musí být stále ve střehu, i když chce pouze bydlet v nájmu. Za každým rohem číhá podvodník a PČR tolik případů nemůže přece stihnout vyřešit. Existuje ještě nějaké odvětví, kde se podvody nedělají?

Další věc, která mne rovněž velmi překvapila je, že jsou nájemní byty neuvěřitelně drahé.Například byt o velikosti 39 metrů čtverečních s balkonem 5 metrů stojí 19 000 Kč měsíčně. Tato částka není konečná. K tomu 1 800 Kč za parkování auta v podzemní garáži a  500 Kč za sklep.Proč platit za sklep? Protože tím sklepem se chodí ke garážím.To máme 21 300 Kč měsíčně za kumbál na košťata.Paní majitelka požaduje najednou 3 nájmy. dva nájmy jako kauci a jeden jako běžný nájem. Celkem 63 900 Kč. To je velmi mnoho peněz za již výše zmíněný kumbál na košťata. Ještě je potřeba připočítat vodné a elektřinu, která se přepisují na nájemníka.

Nevím a nevím. Říká se, že v Praze je draze. Ale skutečně až takhle draze?

Byt, kde je vedle sporáku postel a další věci se do takového 1 + záchod nemají šanci vejít za 21 300 Kč + poplatky je šílenost, která je běžná. Takový šílený byt je pouze na přespání pro 1 osobu a ne k životu.

Vše je drahé, inflace stoupá a stoupá k vysokohorským výšinám a nikdo jí neumí ukočírovat. Nájemní bydlení se stává nedosažitelným přepychem. A pořízení vlastnického bydlení začíná být sci-fi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz