Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Kupci štěňat = zoo zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na tomto webu nebo na Seznam.cz.

Kupci štěňat nemají soudnost nebo rozum.

Článek

Několik mých přátel se dlouhé roky zabývá chovem psů a následným prodejem štěňat.

Někteří kupci jsou stále při smyslech. Někteří kupci při smyslech nejsou a možná ani nikdy nebyli.

Existují mezi námi rodiny s dětmi, které si ani žádného psa koupit nechtějí a většinou o víkendech objíždějí s dětmi chovatele psů a předstírají velký zájem o koupi štěněte.

Nikdy si žádné nekoupí.

Ovšem jedná se prakticky o bezplatnou návštěvu zoo. Děti tahají štěňata, lehají si k nim do pelíšku, berou jim hračky a na tohle není nikdo z chovatelů zvědavý. Nemá na to ani čas ani nervy. Štěněti se může něco stát a co potom? Štěňata o takovéhle akce také zájem nemají.

Když chovatel a majitel štěňat řekne dítěti, aby to štěně netahalo a ihned položilo zpět do pelíšku nebo do ohrádky, tak neposlechne a mnohdy je takové dítě ještě drzé a uječené.

Jeden z mých nejoblíbenějších citátů je - když nechceš, aby něco druzí dělali tobě, tak to samé nedělej ostatním. Rodičům těchto dětí by také nevyhovovalo mít doma bezplatnou zoo a dlouhou nevyžádanou návštěvu. Tak proč takhle otravují normální lidi?

Lidi, jezděte se prosím dívat na štěňata, pouze pokud máte zájem o jejich koupi. V opačném případě si ušetřete peníze na vstupné do zoo a vezměte děti tam.

Chovatelé psů se mezi sebou znají a tyto zážitky si mezi sebou vyměňují. Jedná se o stejné rodiny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz