Hlavní obsah

PŘEDČASNÝ DŮCHOD PRO NADLIDI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na tomto webu nebo na Seznam.cz.

Nesystémový a nespravedlivý produkt

Článek

Tento produkt nedokážu myšlenkově zpracovat. Předčasný důchod byl zaveden v roce 2015 a jenom v loňském roce o něj požádalo 80 653 občanů.

Pokud důchodová komise, která se pod tento paskvil podepsala nemá k dispozici kalkulačku, tak jsem ochotná každému z nich 1 kus koupit za své peníze.

Pokud by při vymýšlení podmínek měli členové důchodové komise v ruce kalkulačku nebo papír a tužku, tak by si snadno mohli spočítat, že předčasné důchodce nesmyslně zvýhodňují při valorizaci důchodů. Když se předčasný důchod valorizuje stejným způsobem jako ostatní důchody, tak předčasný důchodce dosáhne mnohdy za krátký čas stejně vysokého či vyššího důchodu, než člověk, který odejde do řádného starobního důchodu a tedy pracuje a odvádí pojištění o několik let déle. To není pouze velmi nespravedlivé, to je za hranicí dobrého vkusu a zdravého rozumu. Předčasný důchod by měl zůstat po celou dobu jeho vyplácení stejný a valorizovat by se neměl nikdy.

Když měl předčasný důchodce děti, tak dokonce dostává k tomuto předčasnému důchodu výchovné 500 Kč za každé dítě. Tomu se snad nedá ani věřit, že předčasný důchodce dostává výchovné o několik let déle, než řádný starobní důchodce.

Člověk, který si sám a dobrovolně zvolil cestu předčasného důchodu byl náležitě poučen, že předčasný důchod se proti řádnému starobnímu důchodu krátí. Jenže on se vlastně nekrátí. Předčasní důchodci jsou nadlidi, které nesmyslný systém velmi zvýhodňuje. Tohle není absolutně v pořádku. To je přírodní úkaz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz