Hlavní obsah

Viděla jsem film Barbie a jsem nadšená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I mne strhla Barbie mánie.

Článek

S panenkama si již nehraji. Jsem již velká holka.

Ale proč nebýt na 2 hodiny zase malou holkou s panenkou Barbie a jejím světem hraček?

Režie- Greta Gerving

Scénář- Greta Gerving a Noah Baumbach

Hrají- Margot Robbie a Ryan Gosling

Film byl v USA uveden do kin 21.7.2023 . Světová premiéra filmu proběhla 9.7.2023 v Los Angeles a v ČR 20.7.2023.

Ve světě probíhá Barbie šílenství a kina jsou vyprodaná.

Jsou země, kde je film zakázaný. Například ve Vietnamu a na Filipínách kvůli scéně, která podporuje územní nároky Číny v Jihočínském moři - linii devíti přerušovaných čar. To znamená vágní vytyčení teritoriálních požadavků Čínské lidové republiky v Jihočínském moři. Na základě nakreslení devíti nespojených čar na mapě si Čína nárokuje téměř 90 % Jihočínského moře. Je jí jedno, že se její pomyslné nároky překrývají s teritoriálními vodami Filipín, Vietnamu, Malajsie , Indonésie a Bruneje.

Mezinárodní Stálý rozhodčí soud v Haagu tento koncept odsoudil 12.července 2016 jako samovolný a zcela neoprávněný. Iniciátorem žaloby byly Filipíny. Čína a Tchaj-Wan tento rozsudek neuznávají.

V Asii film zakazují také kvůli sexualitě a transsexualitě.

Samotný film Barbie se měl natáčet již v roce 2009, dále v roce 2014 a v několika dalších termínech. Od projektu stále někdo odstupoval a několikrát se přepisoval scénář.

Možná to filmu pomohlo. Režisérka Greta Gerving se chopila příležitosti dokonale.Její mistrovství bych přirovnala k dílům Miloše Formana. Celé filmové plátno bylo zaplněno. Stále se něco odehrávalo na celé obrazovce a vše do sebe zapadalo a na sebe navazovalo. Dokonalost v detailech.

Herci mají na sobě úžasné kostýmy. Růžová barva je barvou Barbielandu. O tom není pochyb.Dále musím pochválit kulisy, které jsou věrohodné a krásné.

Skvělá volba byla i obsazení Kena skvělým kanadským hercem Ryanem Goslingem. Ryan je mimo jiné skvělý tanečník, což dokázal v několika tanečních scénách. Jeho taneční umění jsme již viděli například ve filmu La La Land za který obdržel Zlatý globus a nominaci na Oskara. Jeho herecké umění jsme viděli v legendárním filmu Zápisník jedné lásky, kde ztvárnil roli vesnického chlapce Noaha Calhouna. Tento film je zařazen mezi 10 nejlepších romantických filmů všech dob zcela zaslouženě.

Barbie ztvárnila herečka Margot Robie. Byla to dobrá volba při výběru a Barbie je s panenkou k nerozeznání.

Děj filmu Barbie zavede diváky do Barbielandu. Zde Barbie a Ken a jejich přátelé žijí v bezstarostném světě hraček v růžových domečkách. Růžové domky, balkonky, nábytek, silnice jsou moc krásně vyrobené. Divák nemůže mít žádné pochybnosti o tom, že by nebyl 2 hodiny v Barbielandu. Každý dokonalý detail diváka přesvědčí o tom, že je ve světě hraček s panenkou Barbie a jejím Kenem.

Bezstarostný svět hraček je skvělý a myslím si, že všichni dospěláci by se do něj alespoň na nějaký čas chtěli vrátit. Film dovoluje divákům snít.

Všechny děti na světě to štěstí nemají, aby si mohly bezstarostně hrát s panenkou Barbie. Pro mnoho rodičů je cena této panenky finančně nedostupná.Bohužel.

Barbie s Kenem se vypraví do lidského světa, kde zažívají různá dobrodružství. Některé scény jsou i vtipné.

Děj dále prozrazovat nebudu.Běžte do kina a uvidíte sami. Potom také můžete říkat, že jste viděli film Barbie a jste nadšení jako já.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám