Hlavní obsah

VÝCHOVNÉ ZA NEVYCHOVANÉ DÍTĚ?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výchovné k důchodu - další zbytečný výdaj státu.

Článek

Co si má člověk vlastně představit pod pojmem - výchovné za vychované dítě?

Lidé mají děti, protože je mít chtějí a ne protože jim stát za ně zaplatí 500 Kč. Tento příspěvek k důchodu mne připadá nenormální a nemravný.Nemravný z toho důvodu, že tím budou potrestané ženy, které nemohou mít děti. Nebo děti prostě mít nechtějí. Mají jiné priority než děti. To je jejich věc a jejich rozhodnutí.

Co je to vychované dítě? Jedná se také například o dvojnásobného vraha? Dvojnásobný vrah je vychované, nebo nevychované dítě, a kdo to bude posuzovat? Podle jakých předpisů nebo tabulek se bude tohle posuzovat? Zákonodárci nedomysleli a neupřesnili, jak se bude postupovat v případě, že bylo dítě ve střídavé péči? K čemu poslouží státu vychované dítě, které za peníze českého státu vystudovalo a nyní žije a pracuje v zahraničí? V zahraničí odvádí daně a do ČR se vracet nehodlá.

Některé děti vyrůstaly u prarodičů, protože na ně rodiče neměly čas. Nejsou o tom žádné záznamy.Bylo to dohodou mezi nimi. Takový rodič nemá přece žádný nárok na to, aby pobíral 500 Kč. Ale nikdo to nezjišťuje a státní kasa vyplácí a vyplácí.

Dále nerozumím tomu, proč se výchovné vyplácí lidem, kteří jsou nyní v předčasném důchodu. Proč se jim nevyplácí až od doby, kdy by měli nárok na řádný starobní důchod?Naopak lidé, kteří jsou v invalidním důchodu a jsou ve stejném věku. jako předčasný důchodce, tak ti nedostanou nic. V tom spatřuji obrovskou nespravedlnost.

Výchovné se vyplácí od ledna 2023, stát na něj údajně nemá peníze, tak ať ho raději zruší úplně a nebudou s tím zbytečné umělé problémy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz