Hlavní obsah

VYSAVAČI SOCIÁLNÍCH DÁVEK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neoprávněné vyplácení sociálních dávek je zcela běžná záležitost

Článek

Poslední dobou stále dokolečka dokola slyšíme či čteme, že stát nemá peníze na důchody, že nemá peníze na valorizaci důchodů a že vlastně nemá peníze na nic. Státní rozpočet je v  neuvěřitelném mínusu a stále se tento mínus zvyšuje.

Ovčem nikde se nepíše, že stát nemá peníze pro lidi, kteří sedí celý den doma na gauči, sledují vysoce intelektuální seriály a dívají se na dno lahve. Stát štědře tyto lidi, kteří mají lachtaní nemoc podporuje a oni vlastně nemají potřebu tento svůj stav měnit. Stát jim do jejich žebravé ruky dá peníze na bydlení i na jídlo, tak proč by měli chodit do práce? Slovo práce je pro většinu těchto líných osob sprosté slovo.

Znám člověka, který je trvale přihlášen na úřadě, ale fyzicky žije se svojí matkou. Ta pobírá příspěvek na bydlení, příspěvek na péči a důchod. Do všech příspěvků se počítá pouze příjem matky a nikoliv příjem mého známého. Dotazovala jsem se na příslušném úřadě, jak je tohle vůbec možné, proč nedělají kontroly? Bylo mi řečeno, že úředník nemůže vstupovat do obydlí. Tohle přece nemůže nikdo myslet ani v hluboké narkóze. Ani v legraci. Vždyť je to zcela jasný podvod!!

Tyto podvody platí daňoví poplatníci a ne úřednice, která neoprávněně tyto dávky vyplácí.

Ostatně nedokážu vůbec pochopit, proč se dotyčná paní nepřestěhuje do levnějšího bytu. Copak musí bydlet téměř v centru Prahy? Co je tohle za logiku? Každý musí bydlet tam, kde na to má. Což znamená, že žádné příspěvky na bydlení, ale stěhování do jiné a levnější lokality a do menšího bytu.

Dále znám osobu, která se v různých časových intervalech válí na ÚP. Momentálně asi 3 roky nonstop. Pobírá jakési životní minimum, příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení.V její profesi na kterou má výuční list jsou všude volná pracovní místa. Ale ÚP vyplácí štědré sociální dávky a nedonutí jí chodit do práce.

Jak je tohle vůbec možné? Nese za tohle někdo odpovědnost? Moc otázek a žádné odpovědi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz