Hlavní obsah
Lidé a společnost

Gedeon Burkhard z Komisaře Rexe: Idol 90. let dnes žije s matkou a 2 partnerkami pod jednou střechou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Juliana © 19:13, 18. Nov. 2014 (CET), CC BY-SA 3.0 DE, via Wikimedia Commons

Ilustrační foto

Gedeona Burkharda si dozajista vybavíte díky jeho účinkování v populárních seriálech Komisař Rex či Kobra 11. Slavnému herci je dnes 55 let, vypadá famózně a život si užívá po boku dvou partnerek.

Článek

Herectví se věnoval odmalička

Gedeon Burkhard se narodil 3. července 1969 v Mnichově. Jeho rodina byla umělecky založená. Gedeonova matka, Elisabeth von Molo, se živila jako herečka a její dědeček byl Alexander Moissi, slavný albánský herec. I Gedeon Burkhard měl umělecký talent, což už se projevilo na základní škole, kdy se stal třídním bavičem. Už méně byl ale oblíbený u učitelů, celkem pětkrát byl ze školy vyloučen. Odmalička se totiž projevoval dle svých slov jako rebel a katolická škola v Mnichově pro něj nebyla tím pravým ořechovým. Dnes o sobě Gedeon Burkhard tvrdí, že je „ateistou, který věří v život, v sebe a v lidi, které miluje“. Nakonec absolvoval internátní školu v Anglii, po jejímž dokončení se vydal ve stopách svých předků, začal se rovněž věnovat herectví. Debutoval v roce 1979 ve snímku Tante Maria. Tehdy mu bylo pouhých 10 let. V následujících letech hrál v německých filmech a seriálech a pomalu se dostával do povědomí diváků.

V 90. letech se stal hvězdou díky seriálu Komisař Rex

V 90. letech se Gedeon Burkhard jako herec snažil prosadit i ve Spojených státech amerických, ale žádný velký úspěch se tehdy nekonal. Průlomem v jeho kariéře byl bezesporu seriál Komisař Rex, který byl nesmírně populární v 90. letech nejenom v Německu, ale také například v Itálii či Česku. Účinkování v něm učinilo z Gedeona Burkharda hvězdu a tehdejší idol žen. Zajímavostí je, že nejprve si herec v seriálu v roce 1994 zahrál zločince, o čtyři roky později ale už stanul na druhé straně barikády, a to v momentě, když byl obsazen do role policejního detektiva.

Kromě hereckých úspěchů si připsal v roce 1998 i titul nejpřitažlivějšího muže dle časopisu Bild a o rok později obdržel cenu Romy za nejpopulárnějšího seriálového hrdinu. Divákům se do paměti vryl i díky účinkování v oblíbeném seriálu Kobra 11, kde hrál v letech 2006 až 2007. Během své herecké kariéry si zahrál i v českých filmech a seriálech. Například ve výpravném česko-německém romantickém seriálu Náhrdelník či v historickém snímku Lída Baarová. Ten se natáčel i v Česku a s přijetím nabídky Burkhard neváhal. V rozhovoru tehdy řekl: „Jsem rád, že jsem dostal hereckou příležitost právě v Praze. Je to krásné město s ještě s krásnějšími ženami. Musím přiznat, že české ženy jsou hezčí než ty německé.“ Jeho zatím posledním filmovým počinem je válečný film Operation Thule (2024).

Žije s dvěma partnerkami

Gedeon Burkhard měl za svůj život několik osudových lásek. Tou první byla britsko-americká event manažerka Birgit Cunningham, kterou si vzal v roce 1996 v Las Vegas. Jejich vztah ale dlouho nevydržel, rozvedli se 4 měsíce po svatbě. Jeho další velkou láskou byla Filomena Iannacone, páru se v roce 2004 narodila dcera Gioia Filomena. V roce 2006 se však rozešli.

Dnes dává slavný herec přednost alternativnímu partnerskému soužití – žije v polyamorii, kdy má dvě partnerky – třiatřicetiletou Ann-Britt Dittmar a devětadvacetiletou Sashu Veduta. Společně žijí v Berlíně, domácnost s nimi sdílí i Gedeonova matka. Soužití je prý idylické, matka s partnerkami vychází skvěle, i když zpočátku byla vůči tomuto alternativnímu partnerství skeptická. Vztah s dvěma ženami si známý herec pochvaluje, nejde prý jen o sex, ale jedná se o „hluboké spojení ve všech ohledech“. Navíc prý nemusí řešit hádky či žárlivost. Nedávno se vyrojily spekulace, že hledá třetí partnerku, to ale Gedeon Burkhard popřel s tím, že byl špatně citován.

Zdroje: Gala, Stern, Fdb, RTL, iDnes, iDnes, Wikipedia – Heslo Gedeon Burkhard

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz