Hlavní obsah
Lidé a společnost

Krásná Eva z Discopříběhu: Film z ní udělal hvězdu, ona se ale herecké kariéry vzdala kvůli lásce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Kdo by si nepamatoval pohlednou Evu z Discopříběhu? Její představitelka, herečka Mariana Konečná, se po uvedení filmu stala hvězdou a nabídky na další role se jí jen hrnuly. Ona však dala namísto kariéry přednost lásce.

Článek

Řadě diváků v paměti utkvěla pohledná potvora Eva z Discopříběhu, do které se ve filmu z roku 1987 bláznivě zamiloval učeň Jirka Horáček, kterého si zahrál známý český herec Rudolf Hrušínský nejmladší. Roli krásné mrchy Evy ztvárnila bratislavská rodačka Mariana Slováková (provdaná Konečná, pozn. red.). Režisér filmu, Jaroslav Soukup, nejprve hledal představitelku Evy mezi Češkami, ale žádná mu nepadla do oka. Jednou však náhodou narazil na fotografii Mariany, která tou dobou fotila do časopisů a také si zahrála v jednom klipu skupiny Elán. Atraktivní blondýnka režiséra zaujala natolik, že ji pozval na konkurz, kde ve svých 15 letech musela obstát v konkurenci stovky modelek. Nakonec se jí podařilo roli získat.

Film Discopříběh z ní udělal hvězdu

Natáčení filmu ale nebyla pro Marianu Slovákovou procházka růžovým sadem. Tehdy totiž ještě studovala Střední ekonomickou školu v Petržalce, a pro její filmovou dráhu neměli učitelé příliš pochopení, jak se rozpovídala v Show Jana Krause. Měla problém, aby dostala propustky na natáčení a rozhodně se nekonaly žádné úlevy. Kvůli tomu musela odmítnout jiné role, například v pohádkách. Naštěstí hrálo Marianě do karet, že se natáčelo i přes prázdniny, a tak jí neutekla životní příležitost. Film Discopříběh slavil ve své době nebývalý úspěch a dnes jej řadíme mezi legendární české snímky. Z Mariany Slovákové udělal hvězdu.

Hereckou kariéru pověsila na hřebík

Ačkoliv se jí naskytly možnosti hrát v dalších filmech, Mariana Slováková si zvolila jinou životní cestu. Po maturitě se z rodného Slovenska odstěhovala do zahraničí, nejprve do Německa, kam odešla společně s tehdejším partnerem. Lásce dala přednost před kariérou modelky, a možná tak odmítla životní šanci, když neodjela do Paříže. Eva Herzigová, která přijala stejnou nabídku, jakou dostala i Mariana, se následně stala topmodelkou a světovou celebritou. Posléze se společně s partnerem odstěhovala do Švýcarska, kde to ale mezi nimi začalo „skřípat“, nakonec se jejich cesty rozešly.

Mariana ale v zemi již zůstala a našla si zde partnera, bohatého švýcarského podnikatele. Seznámili se krátce poté, co se vyrovnával se strašlivou rodinnou tragédií, při hrozivé nehodě mu totiž zemřela manželka, sestra a dvě děti. Je paradoxem, že ač sám byl filmovým producentem, po svém boku herečku mít nechtěl. A tak Mariana pověsila herectví na hřebík a po jeho boku procestovala svět. Také jí zaplatil studium na Floridě.

Nakonec ale jejich vztah skončil, a Mariana se tak po čase vrátila do své domoviny. Zde se seznámila s lékařem Martinem Konečným. Za toho se provdala v roce 2012. Dnes žije klidným rodinným životem v rodné Bratislavě. Věnuje se modelingu, ale už je to pro ni spíše záliba. „Okolo padesátky se to znovu nastartovalo. Přidala jsem pár selfie na sociální sítě a oslovila mě díky tomu fotografka, zkusily jsme něco nafotit a znovu se mi to zalíbilo. Jakmile jsem zveřejnila pár fotek, začali se mi ozývat další fotografové. Dělám to jako hobby, nic od toho neočekávám,“ řekla Mariana Konečná, jak informoval Super.cz.

Zdroje: ČSFD, Topky.sk, Show Jana Krause – rozhovor s Marianou Konečnou, Super.cz, Ahaonline

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Film Discopříběh

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz