Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Sex na olympiádě: K dispozici bude 300 000 kondomů, sportovci promluvili o divokých party

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: DaVinci, Stable Diffusion (generováno AI)

Ilustrační foto

Letošní letní olympijské hry už odstartovaly. Novinové články se však nevěnují jen sportu jako takovému, ale i sexuálnímu životu olympioniků. Zájem médií i veřejnosti vzbudily kartonové postele i zásoba kondomů.

Článek

Dne 26. července 2024 byly zahájeny letní olympijské hry v Paříži. Ačkoliv jejich hlavním tématem je bezesporu sport, titulky světových médií jsou plné i něčeho jiného – sexu na olympiádě. Na rozdíl od minulých olympijských her, které se konaly v roce 2020, na kterých platil zákaz intimností, byl tento zákaz protentokrát zrušen. Jak jsou organizátoři připraveni v tomto směru na olympiádu?

K dispozici bude 300 000 kondomů

Organizátoři neponechali nic náhodě, ani co se týče sexuální osvěty a zdraví. Pro sportovce nachystali 300 000 kondomů pro 14 250 lidí, které jim mají vystačit do 11. srpna, kdy bude olympiáda končit. Nejedná se však o letošní novinku, kondomy mají sportovci k dispozici už od 80. let minulého století. Tato „tradice“ původně započala kvůli tomu, aby se zabránilo případnému šíření viru HIV. Kromě kondomů mohou sportovci využít i orální roušky.

Návrat kartonových postelí

Olympiáda v Tokiu, která se konala v „době covidové“, s sebou přinesla i kartonové postele, které budily smíšené reakce. Spekulovalo se totiž, že měly zabránit tomu, aby na nich probíhaly intimnosti. Celá minulá olympiáda v Tokiu se totiž nesla v duchu minimalizování kontaktu, doporučeno bylo omezit i doteky, objetí, potřesení rukou. Nakonec se však ukázalo, že kartonové postele mají lepší nosnost a vydrží toho více, než byste možná čekali. Samotní organizátoři odmítají spekulace, že se jedná o anti-sex postele, karton měl být zvolen z ekologických důvodů. Výrobci se „kasají“, že mají nosnost až 200 kg. Navíc se terčem vtipů stala představa, že by fit sportovce měly od sexu případně odradit antisexové postele.

Sportovci promluvili o divokých party

Někteří sportovci se nebojí do médií rozpovídat o tom, co se v olympijské vesnici děje po večerech. Probíhat zde mají divoké party. Jenou ze sportovkyň, která promluvila o dění v olympijské vesnici, je bývalá německá skokanka do dálky a olympionička, Susen Tiedtke. Ta se nechala slyšet, že „sex na olympijských hrách je nevyhnutelný, ať se děje cokoliv.“ Zdůvodnila to tak, že sportovci jsou tou dobou na vrcholu své fyzičky a chtějí se nějakým způsobem uvolnit. Také řekla, že trenéři kladou sportovcům na srdce, že lepší je mít sex až poté, co podají soutěžní výkon, aby se předtím nevysílili.

Její slova potvrzuje i střelec na terč, americký olympionik Josh Lakatos. „Za celý svůj život jsem nebyl svědkem tolika zhýralostí,“ prohlásil o olympijských hrách z roku 2000, které se konaly v Sydney. Americká fotbalistka Hope Solo se také neváhala svěřit se svou zkušeností: „Je tam hodně sexu. V rámci jedinečného zážitku si chcete vytvořit vzpomínky, ať už se jedná o sex, párty nebo hřiště. Viděla jsem lidi mít sex přímo pod širým nebem. Na trávě, mezi budovami, ležící na zemi a špinaví.“ Olympionik a bývalý hráč stolního tenisu Matthew Syed se zase pochlubil tím, že na olympiádě v Barceloně měl v roce 1992 „více sexu než za celý život“. Tato svědectví jsou jedněmi z mála, sportovci se totiž obvykle drží hesla: „Co se stane v olympijské vesnici, zůstane v olympijské vesnici.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz