Hlavní obsah
Hry

Zábavný kvíz: Zkuste poznat všech osm filmových postav dle obrázkových nápověd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Máte rádi filmy? Jak dobře je znáte, si můžete ověřit za pomoci obrázkového kvízu, který je zaměřený na hlavní postavy známých snímků. Zkuste poznat všech osm z nich dle obrázkových nápověd.

Článek

Zadání kvízu

Myslíte si, že se skvěle vyznáte v oblasti filmu? Prověřte své vědomosti v zábavném kvízu. Zadání je snadné, stačí uhodnout všech osm známých filmových postav dle obrázkových nápověd. Ty se mohou týkat čehokoliv, co souvisí s danou postavou – jejího vzhledu, předmětů, minulosti, známých scén, ve kterých se objevuje apod. Některé z nápověd mohou odkazovat i přímo na název filmu, abyste danou osobu bezpečně poznali.

Foto: Foto: Pixabay, koláž Eva Slachová

Zadání kvízu

Řešení

1. James Bond – Poznat agenta 007 bylo vskutku jednoduché. Jeho postavu vytvořil v 50. letech 20. století spisovatel Ian Fleming, později vznikly i filmy o Jamesi Bondovi. Mezi nejznámější bondovky patří Casino Royale, Zlaté oko, Dnes neumírej či Skyfall.

2. Harry Potter – Rovněž bylo snadné poznat Harryho Pottera, čaroděje, jehož stvořila spisovatelka J. K. Rowling. Na natáčení snímků bedlivě dohlížela a podílela se i na výběru herců. Harryho Pottera ztvárnil ve snímku britský herec Daniel Radcliffe. Filmová série patří mezi finančně nejúspěšnější snímky všech dob.

3. Sherlock Holmes – I postava Sherlocka Holmese má svou knižní předlohu, vytvořil jej spisovatel Arthur Conan Doyle. První film o legendárním detektivovi vznikl už v roce 1916. Od té doby se postava Sherlocka Holmese dočkala mnoha filmových zpracování, momentálně se natáčí třetí díl filmové série, kde hlavní roli Sherlocka Holmese hraje Robert Downey Jr. A Dr. Watsona ztvární opět Jude Law.

4. Indiana Jones – Indiana Jones je smyšlenou filmovou postavou, kterou ztvárnil ve filmové sérii čítající 5 snímků Harrison Ford. Indiana Jones je archeolog a velký dobrodruh, který se v každém z dílů vydává bádat a objevovat, nikdy přitom nenechává doma svůj pověstný klobouk a také se mí ohánět bičem.

5. Jack Sparrow – Piráty se to na filmových plátnech jen hemží, ale tím asi nejznámějším je Jack Sparrow. Toho ve filmové sérii ztvárnil Johnny Depp. Typický je pro Jacka Sparrowa červený šátek uvázaný na hlavě, trojcípý klobouk a také jeho pověstný kompas. Pro své provokativní a troufalé chování je mnohými nenáviděn.

6. Holly Golightly – Hlavní hrdinku kultovního snímku Snídaně u Tiffanyho si zahrála překrásná Audrey Hepburn. Ikonickou se stala scéna, kdy se Holly dívá do výkladu klenotnictví a snídá před ním.

7. Dom Cobb – Hlavní postavu filmu Počátek, Doma Cobba, ztvárnil hollywoodský herec Leonardo DiCaprio. Oscarový snímek z žánru sci-fi pojednává o profesionálních zlodějích informací, kteří je zcela netypicky kradou lidem ze snů. Mnohdy je pro ně ale těžké rozlišovat mezi bděním a sněním, k tomuto účelu slouží totemy, Dom Cobb používá točící se „káču“.

8. Forrest Gump – Zdánlivě nesourodé nápovědy vás měly dovést k filmové legendě – Forrestu Gumpovi, kterého ve stejnojmenném snímku ztvárnil Tom Hanks. Film byl natočen v 90. letech, ale dodnes se těší u diváků velké oblibě a umisťuje se na předních příčkách nejoblíbenějších filmů.

Zdroje: Autorský článek doplněný o informace z Wikipedia, hesla: James Bond, Harry Potter, Sherlock Holmes, Indiana Jones, Jack Sparrow, Snídaně u Tiffanyho, Počátek, Forrest Gump

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz